Bajnoki küzdelmek

2023.09.05. 16:00

Októberben rajtol az Alba Liga

Az egész országban egyedülálló összefogás keretében először indult meg Székesfehérvár Önkormányzata, az MLSZ Fejér megyei igazgatósága és a Videoton FC közös szervezésében 2013-ban a megújult kispályás labdarúgó bajnokság, az Alba Liga. A MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága természetesen idén is elindítja a sorozatot, melyre 2023. szeptember 8. péntek 12 óráig jelentkezhetnek az érdeklődő csapatok.

Káldor András

Élvezetes, és küzdelmes összecsapásokat játszanak a csapatok a Ligában

Fotó: fejer.mlsz.hu

A szervezők célja egy olyan bajnokság felépítése volt, amelyben a résztvevő amatőr labdarúgók úgy érezhetik, hogy egy komoly verseny részesei, amelyben profi, kulturált és igényes körülmények között focizhatnak.

A bajnoki küzdelmek a lebonyolítási formája is bizonyítja, hogy sikeres kezdeményezésről van szó, hiszen az előző évi kiírásban összesen 45 csapat jelezte részvételét a különböző osztályokban, és ez a szám most is meg lehet, sőt talán túl is szárnyalhatja. Ráadásul szélesedhet a paletta, mert a 2023/2024-es szezonban három sorozatot is indít az Alba Liga. A férfi felnőtt korosztály mellett indul egy öregfiúk bajnokság, ahol 40 év felettiek játszhatnak majd. Ezeken kívül lesz egy utánpótlás bajnokság is U-17-es korosztályú labdarúgók számára. Az előzetes elképzelések szerint az első osztály 10, a két másodosztály 12-12 csapattal indulna, és a korábbiévekhez hasonlóan három harmadosztály rajtol.
A nevezési díjak minden költséget magukban foglalnak, hogy a játékvezetői díjak központilag kerülnek kiszámlázásra, mely tartalmazza a játékvezetői díj bruttó összegét, a járulékokat és egyéb költségeket is. A nevezési díj felnőtt és öregfiúk kategóriában 120 ezer forint, U-17-es korosztály esetén 50 ezer forint. Feltétlenül fontos, hogy a bajnokságba csak az a sportszervezet nevezhet, amelynek nincs lejárt tartozása a MLSZ, illetve az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága felé.

A bajnokság őszi időtartama: 2023. október 2.–től december 31.-ig, míg a tavaszi szezon 2024. január 1.–től június 30-ig tart.

Ami igencsak vonzó lehet a jelentkezők számára, hogy a bajnokság versenyeztetéssel kapcsolatos költségeit az MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatósága állja.
A játékszabályok tekintetében az „MLSZ Kispályás Labdarúgás játékszabály” című dokumentumban foglaltak érvényesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában