Vármegyei győztesek

2023.09.18. 14:08

Keménylegények skótszoknyában

Fejér vármegye két erősembere nyerte a Cesa Felföldi Challenge Liga I. fordulóját és egyben az ob-t, mely viadal dr. Tóth Tibornak is emléket állított Pusztakovácsiban.

Ferencz Balázs

Mounier Stephane (jobbról a második) nyerte a masters kategóriát

Forrás: Móring József

Száz kiló feletti, megtermett uraságok húztak kockás szoknyát, de persze nem azért, hogy tánc közben pörgessék meg a textilt. Sokkal inkább adóztak a skót felföldi hagyományoknak, s nem csupán a kényelmes, szellős viseletet libbentve meg. A Cesa Felföldi Challenge Liga országos bajnokságon a strongman sorozat számaiból is csipeget, így öt feladattal kellett megküzdeniük az erősembereknek. 

A versenyzőknek első körben egy nyolctonnás kamiont kellett elhúzniuk egy hám segítségével 20 méteren át. Majd ezután 100, 120, 140 és 160 kilós hordókat kellett különböző magasságú – 120, illetve 130 centis – platformra emelni. Ezt az nehézkő-lökés követte, itt egy 51 kilogrammos sziklát kellett fej fölött minél távolabbra hajítani. A póznadobás során egy 4 és fél méteres póznát kellett átfordítani a levegőben úgy, hogy a leérkezéskor lehetőleg delet mutasson a vaskos rúd. Az utolsó felvonásra maradt az egyetlen kontakt versenyszám, a körből kitolás, mely leginkább a szumóra hajaz. Közel 3 méteres gerendát átölelve kellett kitolni a másikat egy 6 méter sugarú körből. 

A masters kategóriában a székesfehérvári Mounier Stephane legyűrte összes ellenfelét, s harcban állt az abszolút elsőségért is.
A sárosdi Mészáros Dávid olyannyira jól teljesített az open kategóriában, hogy az ottani diadal mellett a masters-szel összevetve is a legjobbnak bizonyult, vagyis ő lett az abszolút felföldi bajnok. Bár, apró momentum döntött csupán a javára, a póznadobás  során hasonlóan vetették a rudat Mounier-rel, a hibátlan első kísérletet követően a második körben a sárosdi legény kisebbet hibázott.

Az erősemberek sokat nem pihentek, a CESA Strongman liga negyedik állomásán a fehérvári Mester István újoncként végzett a kilencedik helyen. 

Mester István ismerkedett még a verseny hangulatával
Fotó: SimoBela / Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt

A hölgyeknél, azaz a Strongwoman liga 3. fordulójában az ugyancsak székesfehérvári Szalai Adrienn a 70 kilogramm alatti kategóriában második helyen végzett.

Szalai Adrienn forgatja a traktorgumit
Fotó: SimoBela / Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt

A PSL Nemzetközi Kamionhúzó Versenyen a Csőszön élő Bodó Tamás az ötödik helyen zárt.

Bodó Tamás húzza a kamiont
Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában