Kilenc versenyzővel képviseltették magukat

2023.09.21. 15:36

Három kyokushin aranyérem Nyárasdról

Kilenc sportolóval lépett tatamira a Dunaszerdahelyi körzetben található Topolníky, azaz Nyárasd településen a Vértesi Tömegsport Közhasznú Egyesület. Három aranyérmet szereztek.

Horog László

A vértesi karatékák jól szerepeltek a Nyárasdon rendezett nemzetközi viadalon

Fotó: VTSE

A Csallóközben rendezték a Kovács Kata Zsófia Emlékversenyt, amelyen kezdők bizonyíthatták rátermettségüket kyokushin karatéban, négy ország képviseltette magát, a szlovákok mellett magyarok, csehek és horvátok. A vértesieknél az első versenyesek voltak legtöbben, mindössze Reichert Hanna számított haladónak. A fejtető-törzs-térd érintés versenyszámban - ez a szisztéma egy játékosabb rávezető 7 éves korig a valós küzdelemre - nevéből adódóan szó szerint a fejtetőt, a törzset, a térdet kell megérinteni tenyérrel. A küzdelem 6 pontig megy, azaz hatszor kell tisztán megérinteni testfelületetet a már fentebb említett három közül. Aupek Márk a fiú, előkészítő korosztályban győzött, miként a lányoknál Hajas Nóra a gyerek kategóriában. Ugyanitt Szijártó Emília és Mester Emma második helyen végzett.

Az ezüstérmet szerző Solymosi Zora (balról) akcióban a hétvégi erőpróbán
Fotó: VTSE


A testpajzsos pont versenyszámban - a gyerekeken egy testpajzs van, amit kézzel vagy lábbal tisztán kell eltalálni, illetve a fejet érintésre lehet rúgni köríves technikákkal, 6 pontig megy a mérkőzés - Lukács Eszter (lány, ifjúsági, 65 kg-os súlycsoportban – az első helyen zárt, Solymosi Zora (lány, gyermek I. kategória, 30 kg) ezüstérmes lett, Bakonyi Lili Bakonyi Lili (lány, serdülő, 48 kg) szintén a második helyen fejezte be a küzdelmeket.
A testpajzsos K.O. versenyszámban a gyerekeken szintén testpajzs van, viszont a küzdelem az idő lejártáig megy, megszakítás nélkül, waza-arival és ipponnal lehet nyerni. Itt döntően bevitt fejrúgások esetén jár a pont. Egy-egy esetben előfordul, hogy át tudják ütni vagy rúgni a testpajzsot a gyerekek, amely szintén pontot jelent, akár instant győzelmet, ha az ellenfél nem kívánja folytatni a harcot. A Fejér vármegyeiek ebben a versenyszámban egyetlen sportolót indítottak, Reichert Hanna (lány, gyermek II. kategória, 55 kg) a második helyen végzett.
A vértesiek legközelebbi a hétvégén, az erdélyi Nagyszebenben bizonyíthatnak, a Romanian International Cup-on. Kántor Viktória, Králl Máté, Reichert Jázmin és Reichert Hanna jut szerephez a vezetőedző, Bőke Béla irányításával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában