Sima győzelemmel rajtolt Major Milán

2023.09.22. 12:18

A profik között nyílna ki a csőszi bunyós

Élete első profi ökölvívó mérkőzését nagy fölénnyel, technikai KO-val nyerte a Fehérvár Küzdősport SE bokszolója, Major Milán.

Ferencz Balázs

Major Milán szorgalmasabb, mint valaha

Forrás: Fehérvár Küzdősport SE

A most 66 kilogrammos, de a váltósúlyra, a 67 kilóra erősítő Major Milán Nagyvenyimen debütált a profik között. A révkomáromi, pályája során két győzelmet szerzett és öt vereséget elszenvedett Ladislav Kollárt a második menet végén leléptette a ringbíró a Csőszön élő Major ellen.

– Éreztem, hogy enyém a ring, a srácnak nem volt sok esélye. Otthonosan éreztem magam a kötelek között. A balos ütéseim jól ültek. Elég volt csak a balokkal felőrölni – mesélt a Richard Promotion által szervezett profi ökölvívó gála történéseiről Major Milán. –  Nem rakott rám terhet a profi gála légköre. Jobban éreztem magam, mint egy amatőr versenyen. Élveztem a zsongást, a cikázó fényeket, amatőrben nincs fényjáték.

A profiknál megszokott show-elem, bevonulózenéje még nincs a Fehérváron tréningező Milán.

– A következő mérkőzésemen már biztos lesz bevonulózeném, egyelőre keresem a megfelelőt  – mosolygott. 

Turós Arnold (középen) irányítja Major Milán (jobbra) felkészülését
Forrás: Fehérvár Küzdősport 

Nem csupán a mérkőzés körítése, hangulata volt más, de a felkészülésen is módosítottak edzőjével, Turós Arnolddal.

– Sokkal specifikusabb a felkészülésem, bár, az edzőm annyira jól felépítette a programot, hogy igazán nem terhelt meg a jóval több edzés, vagy a különféle területek erősítése. Összetettek a feladatok, futás, sprintek, úszás és cross-fit is szerepel a tréningek között. Az edzéseim száma is megháromszorozódott.

Major Milán még csupán húsz éves, hamar átkacsintott a profik világába.

– Jobban vonz a profiskodás, fejvédő és trikó nélkül bokszolni. Alapvetően visszahúzódó természetű vagyok, most talán előbújik belőlem az ördög, és ki tudom adni magam. Az ökölvívás alatt sokat fejlődött a személyiségem, régebben sokkal zárkózottabb voltam. Most már könnyebben megnyílok, úgy érzem, hogy a profik táborában méginkább nyitottá válok. 
2017. februárjában kezdett bokszolni, 14 évesen látogatott el először a bokszterembe. 

– Sokat fociztam, Soponyán és Csőszön játszottam, majd a Vidiben is szerepeltem egy keveset. Ott köszöntem el a labdarúgástól. Édesapám mondogatta, hogy küzdősportot kellene űznöm. Kiskoromban sokat bunyóztam az öcsémmel, vagy apával, a kapott ütéseknél soha nem csuktam be a szemem, beleálltam az ütésekbe. Igaza lett édesapámnak, hogy bunyóznom kell.

Milán amellett, hogy profinak állt, a sporton túl, de sporttal együtt is gondolkodik. Már most is tart edzéseket a Fehérvár Küzdősport SE kötelékében, januártól pedig részt vesz egy képzésen, ami után ökölvívó edzői papírral is gazdagabb lesz. 

– November óta a hobbicsoportnak tartok edzést hetente háromszor, jövőre pedig a diákokkal és a kisebb gyerekekkel is foglalkozhatok majd. Jóval többet fogok majd edzősködni. Nagyon szeretem, jó érzés, hogy át tudom adni a tudásomat másoknak, s látom, ahogy fejlődnek. Büszke vagyok magamra, hogy segíthetem őket az útjukon. 

Fiatalként katona, vagy kommandós szeretett volna lenni, ezért közszolgálati iskolát végzett. Kicsit bánja, hogy nem sportiskolába járt, hiszen a sport mégiscsak közelebb áll hozzá. 

A profik között a csúcsra vágyik, világbajnoki címet szeretne nyerni, de tudja, hosszú és kemény út vezet odáig. 
Jó úton jár. Sokkal szorgalmasabbá vált, korábban előfordult, hogy egy-egy elhúzódó FIFA-meccs egy játékkonzolon kiütötte az edzést. Most azonban a tréning az első, nincs program, ami fontosabb lenne Major Milán számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában