A légiós legutóbb Sopronban pattogtatott

2023.08.18. 18:06

Jordan Kahlil Barnett az Alba kosarasainak új igazolása

Ismét öt légióssal rendelkezik az Arconic-Alba Fehérvár kosárcsapata, aláírta szerződését a kék-fehérekhez a legutóbb Sopronban szereplő Jordan Barnett.

Horog László

Jordan Barnett erőssége volt a soproni együttesnek az elmúlt szezonban

Forrás: Sopron Basket

A fehérváriak előbb szerződést bontottak Brandon Johns Juniorral – a sportolónak komoly útlevélproblémái adódtak -, majd bejelentették Jordan Barnett leigazolását. A kosarast a drukkerek jól ismerhetik a honi bajnokság meccseiről, lévén az amerikai kosaras az elmúlt két idényt az NB I-ben töltötte, előbb a Zalakerámia ZTE, majd a Sopron KC csapatában szerepelt, mindkét helyen kulcsfigurának számított.

Az albások a palánk alatt, 4-es poszton számítanak a 27 éves, 201 centiméterre nőtt erőcsatárra. Barnett az amerikai egyetemi bajnokságban két egyetem együttesében bizonyított, szerepelt a Texas Longhorns, majd a Missouri Tigers csapatában. Később az egyik legerősebb európai sorozatba, a németekhez igazolt, ahol a 2019-20-as idényt a Giessen 46-ers, a következő szezont pedig a Rasta Vechta csapatában töltötte. A Bundesligában a két idényben kereken 9 pontot és 3 lepattanót átlagolt.

Utóbbi csapatból szerződtette 2021-ben a ZTE, ahol javultak a mutatói, 14,9 pont és 7 lepattanó volt az átlaga, ami rendkívül jó teljesítménynek számít az NB I-ben. Akövetkező idényben Sopronban is hasonló számokat (12,4 pont és 6,1 lepattanó) produkált. A fehérváriak ügyvezetője, Simon Balázs szerint az új szerzemény dinamikus, atletikus játékos.

- Jordan Barnett érkezésével remélhetőleg kimondhatjuk, hogy lezárult a 2023-24-es keretünk kialakítása, nem tervezünk további igazolásokat. A szezonnak öt amerikai légióssal vágunk neki, Barnett mellett érkezett az irányító, Syani Chambers, a center, James Dickey, valamint Kristopher Martin, továbbá az előző idényben is az Albát erősítő Isaiah Philmore-ral klubunk szerződést hosszabbított.

A légiósok augusztus 20-án érkeznek Székesfehérvárra, másnap, augusztus 21-én délelőtt orvosi vizsgálatokkal meg is kezdődik a közös a munka, a felkészülés az új idényre. A hazai bajnokság és kupa mellett, az Európa Kupában is szeretnének eredményesen szerepelni a koronázóvárosiak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában