Egygólos siker

2023.07.29. 20:10

Szervezett játékkal győzelemmel nyitott a Puskás

A Puskás Akadémia szombaton az újonc DVTK otthonában kezdte meg az OTP Bank Liga 2023/2024-es idényét.

Beke Zsombor

Fotó: Kovács Péter / NSO

DTVK – Puskás Akadémia FC 0-1 (0-1)
Miskolc, 7579 néző néző. V.: Berke B. (Buzás, Szert).
DVTK: Sentic – Farkas, Szatmári, Bárdos, Stephen – Klimovich (Vancas 68.), Vallejo, Holdampf – Lukács, Kampetsis (Edomwonyi 78.), Obounet (Gera 68.). Vezetőedző: Szergej Kuznyecov.
PAFC: Markek – Szolnoki (Macerias 69.), Golla, Stronati, Ottewill –Slagveer (Puljic 78.), Batik, Corbu, Plsek, Levi (Komáromi 69.) – Colley (Favorov (79.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.
Sárga lap: Edomwony (88.), Gera (91.) ill. Corbu (1.), Szolnoki (58.), Maceiras (84.)
Gól: Slagveer (8.)

Az utolsó pillanatban Favorov helyére Batik Bence került be a kezdőcsapatban a felcsútiak oldalán, a találkozó fantasztikus hangulatban, több mint nyolcezer néző előtt tért vissza DVTK az NB I-be. Még fél perc sem telt el, máris villant az első sárga lap, Corbu kapta, az első lehetőség Colley előtt adódott, Sentic védett. Fölényben kezdett a PAFC, a kilencedik percben ennek meg is lett a gyümölcse. Colley volt megint aktív, a csatár a tizenhatoson belül megverte védőjét, majd élesen középre adott, Slagveer közelről nem hibázott, 0-1. Lassan lendültek bele a miskolciak, ellenben a 30. percet követően egyre többet zajlott a játék a felcsútiak térfelén. A 38. minutumban Obounet beadásában volt veszély, de kaput eltaláló lövés nem lett a lehetőségből. A félidőt Levi távoli kísérlete zárta le, de kaput ez sem talált.

A szünet után a hálót kellett megjavítani, a gyorskötöző megmentette a napot. A játék képe hasonló volt, mint az előző játékrész végén, a hazaiaknál volt többet a labda, de az első helyzet a Puskásé volt, Levihez került a tizenhatoson belül a labda, kicsit kisodródva leadott lövését Sentic hárította. Diósgyőri oldalon cserékkel próbált a szakmai stáb frissíteni és lendületet adni a pályán lévőknek, utóbbi tényező azonban változtatás nélkül is megvolt még a PAFC oldalán, gyors kontrában Slagveer lépett ki, már csak a kapussal állt szemben, de a kapu mellé gurított. A 75. percben Kampetsis fejjel veszélyeztetett, de később megint csak a felcsútiaké lett a veszélyesebb lehetőség, egy újabb gyors ellentámadás során Komáromi húzott el a bal szélen, éles szögből tüzelt, Sentic magabiztosan védett. Mindkét oldalon folyamatosak voltak a cserék, a 83. percben majdnem egyenlített a DVTK, Gera 15 méteres lövését kellett védenie Markeknek. A hajrában egyre jobban nyomott a Diósgyőr, Edomwony ugorhatott ki, de a védők tisztázni tudtak. A végén még volt egy szituáció, amit vizsgált a VAR, de a hazaiak nem kaptak büntetőt. A Puskás Akadémia szervezetten védekezve elhozta a három pontot az újonc miskolciaktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában