Tizenegyből semmi

2023.07.25. 12:45

Megint a mumus győzött

A magyar női vízilabda-válogatott hétfőn kikapott a világbajnokság nyolcaddöntőjében. Bíró Attila együttese tizenegy év alatt tizenegy alkalommal hagyta el vesztesen a medencét a spanyolok ellen.

Beke Zsombor

Garda Krisztina és a válogatott biztos érem nélkül tér haza Japánból

Forrás: MVLSZ

Már a mérkőzés elején akadozott a mieink játéka, támadásban nehezen találták a lányok a rést a spanyolfalon, de védekezésben is becsúsztak hibák, gyorsan két-három gólos különbség alakult ki. Bár a találkozón többször is volt sansz közelebb zárkózni, nem sikerült utolérni Spanyolországot, a vége 12-9 lett. A magyar válogatott szerdán Görögország ellen kezdi meg a harcot az ötödik helyért. 

– Sokkal bátrabban kellett volna játszanunk, sokkal pontosabban lőnünk az emberelőnyöket, csak akkor lett volna esélyünk. A védekezésnek csak az egyik fele működött, az átlövéseknél nem voltunk eléggé ott a lövőiken. Sajnálom, hogy így alakult – mondta a szövetség honlapjának Garda Krisztina, a DFVE játékosa.

– Sajnos, hiába oldottuk meg relatíve jól a centereiket, ha a lövőiket nem tudtuk. Mondanám, hogy Forcát kellett volna semlegesíteni, de rajta kívül van még másik két-három hasonlóan jó lövő. Több blokk kellett volna, azonban azt kell mondanom, hogy ami nekik ment, az nekünk kevésbé, mert egyénileg képzettebbek, és csapatként is kiválóan működnek együtt. Az emberelőnyt sem tudtuk úgy megjátszani, ahogy szerettük volna, sokkal több volt a hiba, mint ami egy ilyen negyeddöntőbe belefér – értékelt a lefújás után a szövetség honlapjának Bíró Attila. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában