Verseny

2023.07.04. 16:30

Jenőt ismét ellepik a drónok

Július 8-án és 9-én ismét a jenői sportpályán tartják az FPV drone verseny magyar bajnoki futamát. A szombati nap a szabadedzéseké, vasárnap a kvalifikáció és a verseny napja lesz.

Hajdú Marianna

Fotó: Fehér Gábor (FMH-archív)

Még 2020-ban keresték meg, a település polgármesterét Kerekes Ildikót az egyesület tagjai, hogy a focipályán szeretnének gyakorolni repülő masináikkal. Mint kiderült, a falu vezetője a legnagyobb örömmel fogadta a kérést. Így idén már sokadik alkalommal rendezi meg a Drone Racing Hungary a hungaroringi futamok mellett Jenőn a versenyét.
A drónversenyzés Magyarországon az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen több rendezvényt is szerveznek ennek az izgalmas sportnak. 
Magyarország számos drónversenynek ad otthont, köztük országos bajnokságoknak és nemzetközi tornáknak. Ezek a versenyek gyakran kihívásokkal teli, akadályokkal teli pályákat tartalmaznak, amelyek megkövetelik a pilótáktól, hogy precíziós és agilis navigációt mutassanak drónjaikkal. A nézők élvezhetik azt az izgalmas élményt, amikor nagy sebességű drónokat nézhetnek, amint bonyolult pályákon manővereznek, és versenyeznek a győzelemért.
A magyar bajnokságon résztvevő versenyzők a FAI világbajnokságra is kvalifikációt nyernek a részvétellel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában