A negyedik helyen végeztek

2023.07.04. 12:04

A Videoton öregfiúk együttese ismét szerepelt az országos döntőben

A koronázóvárosi futballaréna tőszomszédságában, a műfüves utánpótlás centrumban rendezték az országos kispályás öregfiúk bajnokság fináléját. A Vidi ezúttal a 4. helyen végzett.

Horog László

Alsó sor, balról jobbra: Kádár Lajos, Tersánszky Tibor, Vas József, Farkas Zoltán, vendégjátékos a tatabányai Szabó György (1942). Felső sor: Májer László, Kiszi József, Szmilek Miklós, Tiber László csapatvezető, ifj. Botos István, Szőnyi Tibor, Bernáth István. Csapattagok, akik a fotón nem szerepelnek: Simon József, Marton Ferenc, Pálinkás János

Fotó: Horog László / FMH

Az időjárás kegyes volt a veterán labdarúgókhoz, remek időben rúgták a labdát a Csíkvári úton. Az ország 10 régiójában, őszi-tavaszi rendszerben körmérkőzésekkel dől el az első hely sorsa, a sorozaton 60 év felettiek (2 játékos lehet 58 éves) játszhatnak, a kispályás foci szabályai szerint. A tíz régió győztese és a két legjobb második helyezett jut az országos döntőbe, ezúttal Fejér vármegye székhelye volt házigazda. A bajnokság 14 éven keresztül, idén nyárig az MLSZ támogatásával működött, azonban ősztől új rendszer következik.

A Videoton együttese a Fejér-Veszprém régióban szerepel az őszi idényben szeptemberben és októberben, a tavasszal április, május, június hónapokban, a csoportmeccsek során a Veszprém, a Várpalota és az Ajka gárdájával viaskodnak. A piros-kékek három esztendeje, Dabason nyerték meg utoljára az országos döntőt, 2021-ben, a négyes döntőben a Nyíregyháza, az Örkény és a Pécs együttesénél bizonyultak jobbnak.

-Előzőleg 2015-ben nyertünk országos döntőt, ezekre a diadalokra vagyunk a legbüszkébbek – mondja Tersánszky Tibor csapatkapitány. – Több alkalommal a legjobb négy közé kerültünk. Ezúttal, a tizenötödik, jubileumi, meghívásos, fehérvári döntőn 4. helyezést értünk el. A második csoportmeccsen nagy csatában vereséget szenvedtünk, ami az érmünkbe került. A csapatot a korábbi válogatott futballista, Tiber László alapította 2010-ben, az évek során pályára lépett nálunk az alapító mellett, Fister Ferenc, Szabó József, Végh Tibor, Kuti László, Borsányi István és Vadász Imre. A bajnoki idény végeztével nyáron is gyakran futballozunk, heti egy-két tréninggel tartjuk kondíciónkat. A legidősebb játékosunk Fenyvesi Tamás (70 éves), Vas József (69), a legfiatalabb Szőnyi Tibor, aki 58 esztendős.

A fehérváriak ezúttal az alábbi eredményeket érték el: Nyíregyháza-Videoton 2:3, Topolya-Videoton 2:1,Nádszeg-Csallóköz-Videoton 0:3, Kaposvár-Videoton 1:2.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában