Kézilabda

2023.06.04. 11:36

Visszatért az élet a pályára

Utánpótlás kézilabda tornát rendezett a hétvégén a MÁV Előre SC, melyen négy U17-es csapat versengett a helyezésekért. Ezzel egyszersmind felébredt Csipkerózsika álmából a Prohászka úti sportpálya is, amely otthont adott a megmérettetésnek.

Káldor András

A házigazda MÁV Előre-Cunder Kézisuli (pink) csapata nyerte a tornát

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Szombaton hosszú évek után ismét benépesült a korábban a MÁV Előre SC tulajdonát képező Prohászka úti sportpálya. Mint ismeretes a hetvenes, nyolcvanas években itt élénk sportélet folyt, és itt játszotta mérkőzéseit az egyesület NB I-es tagságig eljutó férfi kézilabda csapata is. Annak idején vasárnap délelőttönként nem lehetett egy-egy mérkőzés idején megközelíteni a pályát, annyian voltak kíváncsiak a többek között a válogatottat is megjárt Janicska Tibor, Bartalos Zoltán által fémjelzett gárdára. Majd a pályán a kézilabda szakosztály megszűnése után a tömegsporté lett a főszerep, és kispályás futballmeccsek otthonává vált. 2008-ban aztán fenntartási megállapodást kötött a város és a klub, melynek értelmében 2026-ig kizárólag sportcélra lehetett használni a létesítményt. Ezzel megmenekült attól, hogy esetleg egy lakóparkot húzzanak fel a helyére…    

- Az volt az apropója annak, hogy megrendeztük ezt az utánpótlás kézilabda tornát, hogy a klub visszakapta, egyelőre használatba az önkormányzattól a Prohászka úti létesítményt. Szerettük volna megmutatni, hogy van élet a sporttelepen. Mindig valamelyik, az egyesület égiszén belül szereplő sportágat népszerűsítenénk, mindig más tornát rendezünk, és természetesen ezzel a klubot is még jobban megismertetnénk a nagyközönséggel. Korábban ökölvívó, és asztalitenisz megmérettetést szerveztünk, majd a focigálát a VOK-ban, ez a kézilabda torna pedig következő állomása volt ennek a sorozatnak. – tájékoztatta lapunkat Kovács Krisztián a MÁV Előre SC ügyvezetője. 

 

A régi bitumenes borítás már a múlté, sokkal korszerűbb gumi granulátumos felületen játszhattak a csapatok egy nagyon jó hangulatú tornát. Nosztalgiázó nézőkben sem volt hiány, mivel többen – főleg az idősebb korosztályból – megtekintették az ifjak meccseit. A MÁV Előre-Cunder Kézisuli 2. csapata lett az első, őket a MÁV Előre-Cunder Kézisuli 1. követte, majd a Várpalota csapata végzett a harmadik helyen, míg a Dunaújváros együttese negyedikként zárt.  

- Nagyon jó volt, hogy visszatért egy kicsit az élet - és mindössze egyetlen egy olyan visszajelzés volt, hogy nem tetszett egy a környéken lakók hölgynek, hogy szombaton kicsit hangosabb volt a pálya a megszokottnál. – tette hozzá Kovács Krisztián. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában