Turós Levente egy litvánnal bánt el

2023.06.26. 11:05

Új súly, új taktika

Alaposan meglepte ellenfelét a Fehérvár Küzdősport SE válogatott ökölvívója, Turós Levente. Az Olimpiai Reménységek Tornáján új harcmodort választott.

Ferencz Balázs

Turós levente (jobbra) újra nemzetközi meccset nyert, edzője, édesapja, Turós Arnold jó taktikát választott

Forrás: Fehérvár Küzdősport SE

Tíz nemzet 150 bunyósa lépett kötelek közé az elmúlt hétvégén Pozsonyban. Az Olimpiai Reménységek Tornáján  serdülő és junior korosztályban csaptak össze az ökölvívók. A szlovákiai viadal a presztízs mellett komoly téttel is bírt, hiszen ez a verseny volt a korosztályos Európa-bajnokságok előtti utolsó felmérő.

A Fehérvár Küzdősport SE tehetsége, a serdülők között induló Turós Levente már nehezen hozta a 60 kg-os súlyt, ezért edzője és egyben édesapja úgy gondolta, hogy súlycsoportot váltanak, s a 63 kilogrammosok közé nevezte serdülő válogatott versenyzőjét. Turós Arnold akkor sem esett kétségbe, mikor kiderült, hogy a 63 kg-os kategória üres, engedélyt kért, hogy Levente a nagyobb súlycsoportban, 66 kg-osok között bunyózzon.

Turós Levente a kétszeres litván bajnokkal, Gustas Ukenas-szal került össze, aki jóval robosztusabb alkat.  Arra senki nem számított, hogy a magyar srác erőbokszot választva megy neki litván ellenfelének. Levente vékony, magas alkata alapján más taktikát vártak a serdülő magyar bajnoktól, így az agresszív, verekedős stílusa meglepte ellenfelét.

Turós Levente 4-1-es pontozással nyerte a mérkőzést, s ezen a héten már az egri edzőtűborban hangol a serdülők Európa-bajnokságára. 

Egerben ugyancsak a válogatott kerettel készül a fehérváriak másik ifjú reménysége, Bajcsi Flóra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában