Nagy Evelin a felnőtt válogatottal táborozott

2023.06.05. 11:03

Tatán öklözött a fehérvári lány

A Fehérvár Küzdősport SE legjobban teljesítő ökölvívói már megszokhatták, hogy rendszeresen meghívót kapnak a korosztályos válogatottakba. Most Nagy Evelin a felnőttekkel edzőtáborozott, míg Turós Levente a szerb-magyar csapattalálkozón pallérozódott.

Ferencz Balázs

Nagy Evelin Tatán, a felnőtt ökölvívók edzőtáborában töltötte a múlt hetet

Forrás: Fehérvár Küzdősport SE

Nagy Evelin elsőéves felnőttként kapott meghívót a válogatott tatai edzőtáborába. Az ország legismertebb olimpiai felkészítő létesítményében egy hetet töltött a Kisfaludon élő bunyós, ráadásul a szűkebb elit körében.

Az edzőtábort végig felügyelte a magyar felnőtt ökölvívó válogatott áprilisban megválasztott üzbég szövetségi kapitánya, Hamid Tangribergenov. A közös munkát a fehérvári versenyző és klubedzője, Turós Arnold is felbecsülhetetlen értékű tapasztalatszerzésnek tartja.

A kéztöréséből felépült, még serdülő korú Turós Levente is a válogatottal töltötte az elmúlt hétvégét. A 60 kilogrammos súlycsoportban érdekelt legény Szerbiában bunyózott a szerb - magyar csapattalálkozón. Azonban nálánál idősebb ökölvívóval volt kénytelen ringbe szállni, miután az ő súlycsoportjában nem akadt serdülő kategóriában induló ellenfél. A mérkőzést ugyan az idősebb szerb srác nyerte, Levi mégis hasznos momentumokkal gazdagodott. Az erős ellenféllel szemben a harmadik menetben már dominált is a fehérvári fiú.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában