Tóth Norbert az U23-as bajnok

2023.06.27. 12:46

Szondis az európai elitben

Tóth Norbert remek idővel nyerte az U23-as gyalogló országos bajnokságot. A Honvéd Szondi SE minden versenyző gyaloglója kitett magáért az elmúlt hétvégén.

Ferencz Balázs

Tóth Norbert és az ő új egyéni csúcsa

Forrás: Honvéd Szondi SE

Sajnos, immár tendencia a honi gyaloglók táborában, hogy évről-évre csökken a versenyzők száma. Így eshetett meg, hogy az U23-as atlétikai magyar bajnokságon egyedüliként nyargalt a Honvéd Szondi Se kiválósága, Tóth Norbert.  Ennek ellenére nem nyargalt rossz időt, sőt! 20 perc 13,37 másodperc  alatt gyalogolta le az 5000 métert, ami egyéni csúcs. Őze Tibor tanítványa ezzel itthon vezeti a korosztályos ranglistát, míg az európai összevetésben jelenleg a 11. A két hét múlva finnországi Espoo-ban rendezett U23-as Európa-bajnokságon 20 kilométeren a legjobb nyolcba kerülés Tóth Norbert célja. Ehhez a szakszövetség inkább nem, az egyesület azonban jócskán hozzájárul. Januárban Portugáliában, most Tatán edzőtáborozik a fehérvári gyalogló, a Honvéd Szondi SE szervezésében és költségén.
Tóth Norbert az Eb mellett a világbajnokságra is kacsingat félszemmel, hiszen esélye lenne szabadkártyával indulni a vb-n, de ehhez a szövetségi kapitány döntése kell.

A szondisok tehetsége, a másfél éve gyalogló Schwarz Péter a második helyen zárt az U18-asok 5 kilométerén. 

Ugyanakkor Kolmer Jázmin az U20-asok válogatott viadalán, Besztercebányán lett  hetedik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában