II. VÁLkörzés

2023.06.01. 17:30

Szombaton indul az újabb kihívás Válon

Hónapok óta zajlik az előzetes jelentkezés, a szervezés és egymást érik a felhívások a II. VÁLkörzés nevű futó és kerékpáros sportrendezvényre, amelynek szombaton – június 3-án – érkezik el az ideje. A „buli” már pénteken kezdetét veszi, de a java a következő napon zajlik. Mivel készülnek a rendezők? Összeszedtünk néhány tudnivalót.

Borsányi Bea

Fotó: val-kse.hu

Június 2-án pénteken még zajlik a helyszín előkészítése, de már aznap lehetőség lesz arra, hogy 16-18 óra között átvegyék a futó és a kerékpáros számokra előzetesen jelentkezett résztvevők a rajtszámaikat. Azok számára, akik ezt megteszik, apró meglepetést ígérnek a szervezők.

Ami a versenyszámokat illeti, szombaton 9 órakor elsőként a 6,5 és a 13 kilométeres kerékpáros távokon indulók vághatnak neki a versenynek. A következő rajtra 9.45 órakor kerül sor – 5 és 10 km futás -, majd 9.50 órakor a 6,5 kilométeren indulók is elrajtolnak. 10.45 órakor kezdődik az 5 kilométeres kerékpárverseny, 11.20 órakor a 2 kilométeres futás, aztán 11.40 órakor az 1,2 kilométeres futás résztvevői indulnak. Mindeközben számos egyéb programmal és mozgás lehetőséggel várják az esemény résztvevőit. Lesz pöttömtorna (8 hónapostól 5 éves korig várják a gyerekeket), gyerekfoci, gyerekjóga, asztalitenisz bajnokság, zumba, spinning, kerékpáros ügyességi pálya és családi sorverseny is. A délelőtti eredményhirdetésre 12 órakor, a délutánira 15.45 órakor kerül sor. A nap végén 16 órától a Vodku fiai zenekar Cseh Tamás dalokat ad elő.

Az asztalitenisz bajnokságra a helyszínen lehet jelentkezni. A meccsek 10 és 13 órakor kezdődnek, viszont saját ütő szükséges a részvételhez.

A kényelem érdekében a szervezők is készülnek földre terített pokrócokkal, de érdemes mindenkinek saját plédet, napernyőt vagy napsátrat magával vinnie. Idén is lesznek férfi és női öltözők, utóbbiban egy kis részen baba-mama sarkot is kialakítanak pelenkázási lehetőséggel.

A program ideje alatt szűrőbuszok is várják az érdeklődőket a helyszínen, amelyekben teljes testösszetétel elemzésre, csontsűrűségmérésre, verőérszűkület, illetve érmerevség vizsgálatra és felső végtagi vérnyomásmérésre lesz lehetőség. A vizsgálatokra a helyszínen lehet regisztrálni negyedórás beosztásokban. 

Ami lesz még szombaton: mini egészséges életmód vásár és egyéb kiállítók, büfé, fagyi, zene, jó hangulat. Mindehhez pedig jó időt és 25 fokos meleget ígérnek az időjósok. 

Válkörzés Válkörzés Válkörzés Válkörzés Válkörzés Válkörzés Válkörzés Válkörzés Válkörzés Válkörzés

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában