Nyert a Frankfurt

2023.06.11. 12:00

Második mérkőzését is elveszítette a sérülésektől megtizedelt Enthroners

A Fehérvár Enthroners amerikai futballcsapata lejátszotta története második European League of Football mérkőzését. A sorozat 2021-es bajnoka, a Frankfurt Galaxy megszerezte a győzelmet a First Fielden.

Beke Zsombor

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Bár az elmúlt napok viharos és esős időjárása nem kecsegtetett biztató képpel, a mérkőzés előtt kisütött a nap a First Field felett, így kellemes időben várhatták a csapatok az összecsapást. Hiányzó  már a rajt előtt is akadt mindkét oldalon, a vendégek részéről az irányító, Jakeb Sullivan, míg a Koronázóknál az offense-játék egyik fontos láncszeme, Alper Peközer nem volt bevethető állapotban.

Ahogy az első fordulóban, úgy ezúttal sem kezdett magabiztosan a Fehérvár, az első negyedet 12-0-ra nyerte meg a német gárda, Fischbach megmozdulásait nem tudták levédekezni a kék-fehérek. A második negyed kettős érzéseket hozott, hiszen bár megszületett az Enthroners történetének első EFL-es TD-je, a védelem nem állt annyira stabil lábakon valamint a sérülések sem kímélték a feleket ezen a találkozón. Az első TD Jerod Evans nevéhez fűződik, később Jay Griffin is hozzátette a magáét, de a kettő között sajnos frankfurti pontok érkeztek. A fehérváriaktól Antony Rodrigues és Zilai is megsérült, így szinte lehetetlen helyzetből várhatta a második félidőt az Enthroners.

Ebben a két negyedben sajnos egyre jobban kijött a két csapat közötti differencia, amin nyilván a hazai oldalon kiesők és erőben elfogyó játékosok sem könnyítettek. A vége 48-13 lett végül, de a Koronázóknak nincs okuk szégyenkezni, hiszen ez egy hosszú tapasztalatszerzési út, egy új, sokkal erősebb ligában. Arról nem beszélve, hogy az első két fordulóban a liga legjobb csapatai közé tartozó gárdák ellen ugrott mély vízbe a Fehérvár. Folytatás jövő szombaton, ezúttal azonban már idegenben Lipcsében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában