Licenc-siker másodfokon

2023.06.30. 18:31

Indulhat az NB I-ben az Alba FKC

A Magyar Kézilabda Szövetség Fellebbviteli bizottsága másodfokú döntésében zöld utat adott az Alba FKC női kézilabdacsapatának, vagyis a fehérváriak megkapták a klublicencet és elindulhatnak az NB I-es bajnokság 2023/2024-es szezonjában.

Ferencz Balázs

Tovább csatázhat az NB I-ben az Alba Fehérvár KC

Fotó: Kricskovics Antal

Az MKSZ első fokon nem adott klublicencet az Alba FKC együttesének. A fehérváriak első embere, Balássi Imre már akkor jelezte, hogy a hiányzó dokumentumokat pótolták, fellebbeztek, s most kiderült sikerrel jártak. 

Az MKSZ Fellebbviteli Bizottsága a fellebbezések nyomán a Handball Future Szolgáltató Kft. - az Alba FKC női kézilabdacsapatát működtető szervezet -, a Kispest Kézilabda Sport Kft., a TAC Kézilabda Nonprofit Kft., a Veszprémi Kézilabda Kft. kérelmének helyt adva kiadta az MKSZ Klublicencet, míg a Siófok Kézilabda és Tenisz Klub Sportszolgáltató Kft. esetében helybenhagyta az elsőfokú határozatot, így a szezon közben komoly pénzügyi bajba került Siófok KC nem kapott licencet az NB I-es női bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában