Mindig dobogós a világversenyeken

2023.06.30. 11:30

Gyugyi Laura aranyérmes lett a junior Európa-bajnokságon

Az Isztambulban rendezett junior Eb-n a Volán Fehérvár tehetsége, Gyugyi Laura csapatban aranyérmes lett, egyéniben a 10. helyen zárta a kontinentális erőpróbát.

Horog László

Gyugyi Laura remek hajrával a cél felé halad a tavaly szeptemberi, Lignanóban rendezett ifi világbajnokságon

Fotó: Horog László/FMH

Az elmúlt egy évben nagyszerűen teljesít a korosztályos világversenyeken a koronázóvárosiak tehetsége, Gyugyi Laura. Tavaly, Lignanóban az ifjúsági vb ezüstérmes lett csapatban, a közelmúltban a török világvárosban is dobogóra állhatott Dulai Kinga és Erdős Rita társaságában.

 
Kora ősszel, az olasz tengerparton rendezett ifi vb-n Bauer Blankával és Dobronyi Dorinával alkotta a másodikként záró csapatot, ezúttal Dulai Kinga és Erdős Rita számított a volános sportoló társának. Legutóbb, Törökországban a legfényesebb érem került a nyakukba, Erdős egyéniben is győzött, Gyugyi pedig 10. lett egyéniben, Isztambulban.

- A tavalyi évem a 2022-es, lignanói, ifjúsági világbajnoksággal ért véget, sajnos utána volt egy kisebb sérülésem, ami befolyásolta az őszi felkészülésemet, ami emiatt nem is volt tökéletes. Az idei szezont a budapesti, felnőtt Peridot versennyel kezdtünk, amelyen elindultam, gyakorlatilag edzésszerűen. Utána kezdődtek az itthoni válogató viadalok, az idei év nagyobb kihívást jelent, mint a korábbiak, ugyanis idén első éves junior vagyok. A tavaszi erőfelmérőkön egyszer lettem ezüst, kétszer bronzérmes, ezzel sikeresen kvalifikáltam magam az idei Európa Bajnokságra és világbajnokságra – mondja Gyugyi Laura.

Nemrégiben Isztambulban rendezték az junior Eb-t, amelyen a volános sportoló egyéniben 10. helyezést ért el, csapatban pedig aranyérmes.

- A rangsoroló vívás során sajnos nem tudtam a legjobb formámat hozni, de másnap, a fizikai számokban egészen jól ment, ennek köszönhetően nagyon sok helyet javítottam. A verseny előtt sem volt könnyű dolgom, mivel érettségiztem, tehát nem csak a sportra figyeltem. Sokat tapasztalatot szereztem az isztambuli versenyen, már tudom, mit kell kijavítanom a szeptemberi világbajnokságig, amit Litvániában rendeznek. Tavaly az Eb-n és a vb-n is ezüstérmesek lettünk csapatban, azóta sokat fejlődtem, főleg a kombinált számban és az úszásban.

Ahogy a korábbi, korosztályos világversenyeken, Isztambulban sem egyedül képviselte a Volán Fehérvárt, ezúttal rajta kívül Tárkányi Zsombor és Csák Milán is bizonyíthatott a seregszemlén. Csák férfi váltóban 6. helyezést ért, egyéniben 25. lett. Tárkányi a mix váltóban 6. helyen ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában