Nem került homok a gépezetbe

2023.06.26. 15:46

Döntőben viaskodtak a gárdonyi strandkézisek

Sokat javítottak pozíciójukon a gárdonyi és a fehérvári lányok is a strandkézilabda országos bajnokság második kvalifikációjában.

Ferencz Balázs

Czenki Petra, az Alba erőssége

Forrás: Kricskovics Antal

Az agárdi szezonnyitót követően a Balaton nyugati partjára, Keszthelyre tette át székhelyét a strandkézilabda-bajnokság férfi és női mezőnye.  
A férfiaknál a Velencei-tó partján otthonosan mozgó Venice Beach Boys négy győzelemmel és egy döntetlennel a csoport második helyén zárt, a felsőházban verte a Toros Locos BHC-t, majd az elődöntőben kikapott a későbbi tornagyőztes Squadra Budától. A bronzmeccsen a SZISE-Lupa bizonyult jobbnak a gárdonyiaknál, így a Venice Beach Boys a negyedik helyen zárta a fordulót.

Végeredmény: 1. SC Squadra Buda, 2. KVSE Pureco, 3. SZISE-Lupa-Bamba Marha, 4. Venice Beach Boys, 5. Green Cobras, 6. Toros Locos BHC, 7. MAFC, 8. Kalászi BHC, 9. Darusok BHC, 10. Sivatagi Vihar SZKSK, 11. Georgikon Diáksport Egyesület

A hölgyeknél az első fordulóban ötödik helyen végzett Venice Beach Girls és a sereghajtó Alba FKC is remekül rajtolt a csoportküzdelmek során. 
A Venice Beach Girls hatból hatot nyerve végzett a csoport élén, az Alba FKC ötven százalékos mérleggel lett negyedik. Mindketten a felsőházban folytatták, ahol egymás ellen kellett küzdeniük a döntőbe jutásért. A Venice Beach Girls nyert 2-0-ra. A bronzmeccsen is kikapott az  Alba FKC, a HelloLányok KFSE együttesétől.
A torna döntőjéban aztán hatalmas csatát vívtak a gárdonyiak a New Wave alakulatával, utóbbi szétlövésben aratott diadalt, s lett Keszthely bajnoka.  

Döntő:
Venice Beach Girls-New Wave 1:2 (23-20, 15-18, 5-8)
Végeredmény:
1. New Wave, 2. Venice Beach Girls, 3. HelloLányok-KFSE, 4. Alba Fehérvár, 5. SZISE-MANGO, 6. Tungsram SE, 7. Egerszegi KK.

Kolonics Dorka lett a legjobb játékos Keszthelyen
Forrás: Gárdony-Pázmánd NKK


Különdíjasok:
Legjobb játékos: Kolonics Dorka (Venice Beach Girls)
Legjobb kapus: Zóka-Győri Viktória (New Wave)
Legjobb védekező játékos: Nagy-Blazsek Alexandra (HelloLányok-KFSE). 

A hat kvalifikációs állomást tartalmazó, majd a július 28-i országos döntővel záruló bajnokság most hétvégén a Lupa Beach-en folytatódik, ami a VIII. BUD Cup is egyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában