Újabb távozó

2023.06.07. 17:02

Az ukrán feljutó vinné a Vidi védőjét

Az ukrán sportarena.com értesülései szerint az élvonalba feljutó Polissya Zhytomyr szerződtetné a MOL Fehérvár FC kétszeres válogatott védőjét, Artyem Shabanovot.

Ferencz Balázs

Artyem Shabanov (balra) kevés lehetőséget kapott a Vidiben

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

Visszatérhet hazájába a MOL Fehérvár FC-be 2022 februárjában szerződött Artyem Shabanov. A 31 esztendős, korábban a lengyel Legia Varsóban és a Dinamo Kijevben is szerepelt válogatott hátvéd a Vidiben nem nyújtott maradandót.

A másfél szezon alatt összesen 16 élvonalbeli meccset játszott a fehérváriak mezében Shabanov, egy gólt szerzett. A 2022/23-as idényben mindössze öt mérkőzés jutott neki, tavasszal már nem is volt az NB I-es keret tagja, az NB III-ban szereplő együttesben juthatott szóhoz. 

Artyem Shabanovot 2024-ig köti szerződés Fehérvárra, azonban ajánlat esetén bizonyára távozhat, még ha 2022 februárja óta csökkent is az értéke. Az ukrán sajtóhírek szerint a másodosztály bajnoka, a Polissya Zhytomyr vetett szemet a védőre.

A június 30-ig még MOL Fehérvár FC néven futó együttesből a szezon zárultát követően Nego Loic, Alef, Jevhen Makarenko és Claudiu Bumba mér távoztak. A hónap végén jár le a szerződése Marcel Heisternek, Bese Barnabásnak, Stopirának, Hangya Szilveszternek és Peter Pokornynak is. 

Új igazolásról egyelőre nem számolt be a főszponzorát vesztő klub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában