Király-Tálas Zsuzsanna újra edzésben

2023.06.23. 11:18

A válogatott feladó visszatér a pályára a MÁV Előre együttesében

Tavaly áprilisban jelentette be visszavonulását, a közelmúltban megkezdte az edzéseket, visszatér az élvonalba a válogatott röplabdázó, Király-Tálas Zsuzsanna.

Horog László

Király-Tálas Zsuzsanna a 2021 nyári, zadari Európa-bajnokságon, a szlovákok elleni győztes csoportmeccset követően

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A székesfehérvári születésű és nevelésű röplabdázó, a korábbi válogatott feladó, Fésűs Irén lánya szinte gyerekfejjel, 14 évesen, az édesanyja által irányított csapatban bemutatkozott be az NB I-ben, majd szerepelt az Extraligában. Aztán a fővárosba igazolt, szerepelt a BSE, a Vasas, az akkoriban egyeduralkodónak számító Békéscsaba és a Diamant Kaposvár színeiben. Továbbá valóra váltotta nagy álmát is, légiósként egy esztendőt töltött a lengyel élvonalbeli Proxima Trefl Kraków gárdájában,

- A játék nagyon-nagyon hiányzott, főleg azért, mert a háttérben nagyon sokat dolgoztam és rájöttem, mennyivel egyszerűbb a pályán teljesíteni. Olyan stáb van mögöttem, illetve a csapat mögött, amely profin koordinálja a visszatérésem, valamint ügyel az együttes kondíciójára és rehabilitációjára. Bízom benne, hogy minden rendben lesz fizikális tekintetben, mert úgy gondolom, a technikai dolgokkal nem lehet gond több mint tíz év profi sport után. Optimista vagyok a visszatérést illetően – közölte a 29 éves játékos.

Király-Tálas Zsuzsanna egy hónapja kezdte a gyakorlásokat, jelenleg is külön edzéseket végez. Kislánya, Király Zsófia öt hónappal ezelőtt látta meg a napvilágot. Nem csak a feladó tért vissza a MÁV kötelékébe, édesanyja is a fehérvári klubnál tevékenykedik. Az elmúlt idényben a Balatonfüred NB I-es gárdáját irányította, valamint a tópartiak utánpótlásában dolgozott, a balatoniakat hagyta ott anyaegyesülete kedvéért, az utánpótlás szakmai igazgatója lett a női vonalon a koronázóvárosban.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában