A Városházán fogadták őket

2023.05.12. 16:06

Sikert sikerre halmoztak a fehérvári röplabdások

Székesfehérvár polgármestere fogadta az Extraligában bajnoki ezüstérmes MÁV Előre SC-Foxconn férfi röplabda csapatát a Városházán.

Káldor András

Cser-Palkovics András gratulált a város nevében a csapatnak

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

 - Szerettük volna megadni a módját, hogy megköszönjük és gratuláljunk a csapatnak ezért a fantasztikus teljesítményért, amit elért, profi sporteredményhez pedig városházi fogadás dukál. – mondta bevezetőjében Cser-Palkovics András polgármester, majd hozzátette.

- Ez a csapat történelmet írt a város és a MÁV Előre vonatkozásában egyaránt. A városnak azért, mert sok sportág alkotott egyéni és csapat szinten már nagyot, de a röplabda tekintetében még megközelítőleg sem volt ilyen eredmény.
Megemlékezett a polgármester Dévényi Tibor örökös elnökről, aki nélkül a nagy tradícióval rendelkező klub nélkül már nem létezne.

- Amennyiben valahonnan látta az elmúlt hónapok eredményeit akkor biztos, hogy mosolygott, és elmondhatja, hogy megérte a sok-sok küzdelem ezért az egyesületért. A MÁV Előre most újra ott van az ország sportéletének a színpadán! Ennek a csapatnak, ennek a klubnak az a nagyon nagy értéke, hogy szerethető, és ez legalább annyira fontos, mint maga az eredmény! – hangsúlyozta Cser-Palkovics András, majd elkalauzolta a csapatot az Aba Novák seccóhoz, és a Szent Korona hiteles másolatához. 

Tálos Péter a klub elnöke fogadta az elismerő szavakat, és egy-egy névre szóló mezzel ajándékozta meg a város vezetőjét, valamint Mészáros Attila alpolgármestert.

- Ez a siker alapvetően a kemény munkának köszönhető, amit a fiataljaink a vezetőedzővel együtt ebbe közösen beletettek. Mi megpróbáltunk minden feltételt megteremteni ahhoz, hogy nyugodtan tudjanak dolgozni. Nagyon örülünk ennek a sikernek, kicsit váratlanul is ért bennünket, bár azért azzal tisztában voltunk, hogy a sok erőfeszítés előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. Nagyon gyorsan történt mindez, hiszen ez volt az első évünk az Extraligában, ugyanakkor illeszkedik abba a hosszútávú tervbe, amelynek a célja, hogy utánpótlás nevelő műhellyé váljon a MÁV Előre Székesfehérváron. A felnőtt csapatunk ennek az utánpótlás nevelésnek a meghosszabbított karja, a játékosaink zömében 20-21 esztendősek, lényegében utánpótlás korúak, de az egész csapat átlagéletkora 22 év. Külön öröm számunkra, hogy velük sikerült elérni ezt a kimagasló eredményt! Bízunk benne, hogy jövőre hasonlóan zárjuk majd a szezont. – fogalmazott a klubvezető.  

A csapat tősgyökeres fehérvári születésű és nevelésű tagja a liberó poszton játszó Takács Milán, aki remek idényt futott. 

- Nagyon sokat fejlődtünk ebben az évben, de e mögött rengeteg munka van, természetesen örülök annak, hogy idáig eljutottunk, és tényleg a legjobbat tudtuk kihozni ebből. Célokat tűztünk ki magunk elé, először, hogy maradjunk bent az Extraligában, aztán jött a négy közé jutás, majd hirtelen ott voltunk a döntőbe jutás kapujában. A legeleje még álomszerűnek tűnt, de megvalósult! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában