EHF

2023.05.14. 12:20

Pijevic a legjobbak között

Az EHF (Európa Kézilabda Szövetség) által közzé tett jelöltlistán, amelyen az idény legjobbjára lehet szavazni, ott szerepel az Alba FKC kapusának a neve is.

Káldor András

Tea Pijevic 2020-ban bronzérmes lett az Eb-n

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Öt magyar kézilabdázó - Márton Gréta, Klujber Katrin, Tomori Zsuzsanna (FTC Rail Cargo Hungária), Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO KC) – mellett még a a német bajnok és kupagyőztes SG BBM Bietigheim kapusa, Szikora Melinda szintén ott van posztja hét legjobbja között.
Ami pedig igen örvendetes hír a fehérvári kézilabda barátok számára, hogy a magyar klubcsapatok külföldi játékosai közül az Alba Fehérvár KC horvát kapusa, Tea Pijevic is szerepel a jelöltek között.

A voksoláson a játékosok, az edzők, a szakírók és a szurkolók szavazatai egyenlő arányban, 25 százalékban számítanak. A drukkerek a Home of Handball okostelefonos alkalmazásban szavazhatnak hétfőtől május 25-ig. A díjátadó gála pedig majd június 26-án lesz Bécsben.  

A 32 esztendős Tea Pijevic a francia Metz Handball csapatától 2020 nyarán érkezett az Alba Fehérvár KC együtteséhez, azóta 67 mérkőzésen állt a gólvonal előtt. 2017-ben mutatkozott be a horvát válogatottban, amellyel részt vett a 2017-es és a 2020-as Európa-bajnokságon. Utóbbi tornán bronzérmet nyert a csapattal, a kontinenstornán mutatott 36%-os védési hatékonysággal pedig az ötödik legjobb volt a posztján. A 32 esztendős hálóőr eddig a válogatott színeiben összesen 25 mérkőzésen lépett pályára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában