Frissen Fejérből

2023.05.21. 12:00

Mozgássérült gyerekek versenyeznek kedden a Csitáry uszodában

Első alkalommal érkezik Székesfehérvárra a mozgássérült gyerekek Úszás-Szépség-Versenye kedden délután a Csitáry uszodába.

Hajdú Marianna

Forrás: FMH archív

A verseny nem véletlenül kapta az Úszás-Szépség-Verseny elnevezést.  A találkozót a tavalyi évben rendezték meg először Győrben, ahová Fehérvárról meghívták az Arany János EGYMI tanárát, Sereghy Fruzsinát és fogyatékkal élő gyerekekből álló, kis csapatát is. A versenyen olyan fogyatékos gyerekek indultak tavaly és indulnak most Fehérváron, akik valamilyen fogyatékossággal élnek, de azon belül is, a súlyosabbal léteznek. 

A tanárnő minden héten kedden tart a csoportjának ilyen jellegű úszás foglalkozást. A fogyatékkal élő gyerekeknek valójában nincs nagyon más sportolási lehetőségük. Erre a tökéletes forma az úszás, amihez a fehérvári uszoda a legjobb hozzáállását és segítségét adta. Minden kedden külön helyet biztosít a fogyatékkal élő gyermekek számára, mint ahogy ezt kedden is megteszi.

A keddi versenyt teljes egészében a tanárnő szervezte meg, akitől azt is megtudtuk, hogy ugyan hasonló versenyek már léteznek, de oda általában azok a gyerekek mennek, akiknek jobban megy az úszás. A keddi verseny annyiban különbözik majd ezektől az alkalmaktól, hogy ide azok a gyerekek jönnek el, akik valójában nem versenyezni szeretnének egymással, mint inkább megmutatni azt, hogy képességeikhez mérten, mit tudnak, azaz az úszásnak és mozgásuknak inkább a szépségét szeretnék láttatni.

A keddi úszás szépségversenyre már nemcsak Győrből és Székesfehérvárról érkeznek sérült gyerekek, de a kezdeményezéshez csatlakozott a főváros is. Budapestről a Vakok Szakiskolájából várják az új csatlakozókat. Az intézményből nemcsak vakok és látássérültek lesznek jelen, hanem más fogyatékkal élők is. Győrből a Gézengúz Alapítványtól jönnek majd az úszás kis bajnokai.

A versenyre érkezőknek az uszodába ingyenes a belépés, csak regisztrációt kérnek majd a helyszínen. Ezen felül szeretettel várnak minden érdeklődőt a május 23-án, 14:00 órakor kezdődő találkozóra.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában