Hiába volt emberelőnyben a Csákvár

2023.05.07. 20:40

Megint értékes pontokat hullajtottak a sárga-kékek

A Merkantil Bank Liga NB II 36. fordulójában az AFC Csákvár az emberhátrányban levő Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen csak egyenlíteni tudott, a győzelem ismét elmaradt.

Káldor András

A csákvári Körmendi Kevin (kék) harcol szegedi ellenfelével a labdáért

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

Aqvital FC Csákvár – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-1 (0-0)
Csákvár, 200 néző
Vezette: Kovács Imre (Vörös Dániel, Nagy Viktor)
AFC Csákvár: Auerbach – Murka, Alaxai, Karacs, Körmendi – Ominger, Magyar Zs. (Beliczky, 78.), Fejős (Kocsis D., 64.) – Torvund (Tamás N., 78.), Vaskó, Baracskai (Gazdag V., 58.). Vezetőedző: Tóth Balázs.
Szeged: Molnár-Farkas – Könczey, Szilágyi Z., Tóth B., Gera N. – Farkas A., Gajdos (Simon Á., 86.) – Papp Á. (Prosser, 86), Szatmári L., Géresi (Kővári, 62.) – Szakály D. (Bíró, 75.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.
Gól: Vaskó (63.), ill. Gajdos (52.)
Kiállítva: Szatmári L. (39. – második sárga lappal)
Nagyon fontos állomásához érkezett a vendéglátó, amely a bennmaradásért, valamint az osztályozós helyek elkerülésért küzd. Ilyenkor már minden gólnak, hibának döntő jelentősége van, illetve lesz.
A Szeged látszott a találkozó favoritjának, míg az AFC csak úgy kerülheti el a fentieket, ha győz, az azonban aggasztónak tűnt, hogy tavasszal mindössze egyszer zsebelték be a pontokat.
A 13. percben Torvund Alexander átadása után Fejős Áron 10 méteres löketét Molnár-Farkas Tamás tornászta ki bravúrral a jobb sarok elől. Aztán a 32. percben csupán Kovács Imre játékvezető jóindulatán múlott, hogy tizenegyen maradtak a vendégek, ugyanis Szatmári Lóránd szándékosan, hátulról buktatta Ominger Gergőt, ám megúszta egy sárga lappal. Nem késett azonban a második sárga, a 39. percben Torvundot vágta fel a középpályás, így kiérdemelte a piros lapot is.   
Az emberhátrány ellenére a szünet után viszonylag gyorsan vezető találatot szerzett a Szeged. Az 52. percben Farkas Aurél labdájából a 2014-2015-ös idényben Csákváron futballozó Gajdos Zsolt tisztán lőhetett kapura, 10 méterről, félfordulatból a jobb sarokba továbbított, 0-1. Majd a 63. percben végre sikerült visszajönni a meccsbe a hazai gárdának, Torvund a jobb oldalról ívelt a kapu elé, Vaskó Tamás emelkedett a legmagasabbra, és fejelte a labdát a rövid felső sarokba, 1-1. A 73. percben Magyar Zsolt lábában volt a vezető gól, Murka Benedek lekészítését a középpályás okosan lőtt kapura, a csapódó labda centikkel ment mellé. A 82. percben kecsegtető helyzetben Gazdag Vajk bal oldali szögletét Alaxai Áron 4 méterről a bal sarok mellé lőtte.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában