Pénteken este lépnek szorítóba

2023.05.18. 13:36

Fehérvári bunyósok osztanak pofonokat Várpalotán

Pénteken este Várpalotán rendezi újabb gáláját a Videoton Box Club és a Kiliti Promotions. Három koronázóvárosi öklöző lép ringbe a szomszédos vármegyében.

Horog László

Nagy Angéla és Kiliti Ferenc az edzőteremben. A fehérvári öklöző ezúttal szerb versenyző ellen bizonyíthat Várpalotán

Fotó: Horog László / FMH

A gálát szervező Kiliti Ferenc napok óta nem tesz mást, mint izgatottan nézi az időjárás előrejelzéseket. Hol elkomorul, hol optimista lesz, rendszeresen három portált figyel. Szerdán délután kezdett kicsit megnyugodni, minden bizonnyal az égiek kegyesek lesznek a fehérvári sportemberrel. A csütörtök délelőtt sem hozott változást a légtéri viszonyokban, vélhetően gond nélkül megrendezheti a sorrendben 6. Vass Nemzetközi Ökölvívógálát, amelyen természetesen ezúttal is szorítóba lépnek fehérvári bunyósok. A 2011-ben felújított Thury vár udvarán kerül megrendezésre az esemény. A jegyek elkeltek, telt ház, 450 érdeklődő foglalhatja el a ring körül székeket. A kapukat 18 órakor nyitják, a sorrendben 6. Vass Nemzetközi Ökölvívógálán az első összecsapásra 19 órakor kerül sor, a tervek szerint 21 órakor bonyolítják a főmeccset.

Az időjárás hat éve már keresztülhúzta a számításokat, a hazai porondon évtizedeken át egyeduralkodó menedzser, Rácz Félix 2017 szeptemberének harmadik hétvégéjén szintén a várpalotai várba tervezte nagyszabású eseményét, azonban az időjárás miatt kénytelen volt a telt házas esemény kicsivel odébb, a Gál Gyula Városi Sportcsarnokban megrendezni, vagyis ott került tető alá a rendezvény.

Ha pénteken mégsem lesznek kegyesek az égiek a versenyzőkhöz és a nézőkhöz, szombaton a helyi sportcsarnokba viszik az eseményt – ugyanis aznapra a várat már lefoglalták, esküvő kapcsán -, de mindenki szívből reméli, az eredeti tervek szerint haladnak majd az események. A szervezőknek az elmúlt egy évben ez lesz a hatodik eseménye, négyszer Fehérváron léptek szorítóba az öklözők, egyszer Hódmezővásárhelyen, a mostani választás az 1380-ban felhúzott, ódon létesítményre esett.

-Ki akartunk mozdulni a megszokott, sportcsarnokos megoldásból, valamint tavaly novemberben Fehérváron, egy belvárosi szállodában került sor az évzáró gálára. Kora ősszel egy budapesti, ötcsillagos hotelben szeretnénk nagyszabású eseményt szervezni, de ez még messze van. Most a Veszprém vármegyei rendezvényre koncentrálunk – mondta Kiliti Ferenc, a főszervező.     

Az első meccset, bemutató jelleggel a 66 kg-os, fehérvári Pajor Patrik vívja a győri Horváth Ákossal, három menetes küzdelemre kerül sor. Fiko Oszkár- és Oláh Géza a tervek szerint négy meneten át harcol, miként a fehérvári Balogh Bálint – ezúttal dunaújvárosi színekben, a Richard Promotion versenyzőjeként - és Rózsás Gyula is ennyi időt tölt a ringben. A koronázóvárosi Nagy Angéla a 63,5 kg-os súlycsoportban a szerb Dunja Bocannal csatázik, Takács Dániel a szintén szerb Vanja Dumitrov ellen bizonyíthat, hat menetben. Lengyel Milán és Tallosi Péter tízszer három percet tölt a szorítóban, pénzdíjas, Materboy challange névre keresztelt eseményen. A főmeccset Berki Ferenc vívja a dél-amerikai születésű, spanyol színekben ügyeskedő Melbyn Hernandezzel.

A legutóbbi, a fehérvári MKOSZ-teremben, március derekán rendezett gálán tanzán ellenfelét, Baina Omary Mazolát nagy csatában legyőző Kiliti Tamás vívta a főmeccset, ezúttal nem érdekelt, vállsérülés miatt. Már a legutóbbi eseményen is érezte az ökölvívók esetében roppant érzékeny testrészét, ezért nem kockáztatnak, a sportoló gyógytornára jár. Ha a felépülése jól halad, promótere szerint a nyáron, külföldön bizonyíthat. A hétvégi, várpalotai eseményt a lelátóról szemléli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában