Egy negyednyi előnyt adtak az újvárosiak

2023.05.17. 19:32

Ezüstérmes a DFVE

Az első mérkőzést büntetőkkel nyerő Tigra-ZF-Eger a női vízilabda ob 1 döntőjének második felvonását is nyerték a Heves vármegyeiek, s bajnokok lettek a Dunaújvárosi FVE-vel szemben.

Ferencz Balázs

Fordulás után zárkózott fel a DFVE

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

Czigány Dóra káprázatos góljával indult a döntő második felvonása, sőt, kihasználva a DFVE zavarát Parkes növelte az egriek előnyét. Sümegi Nóra a negyedik percben zárkóztatta az újvárosiakat. Azonban a negyed vége előtt egy perccel Parkes újra betalált a blokkot is érintve, 3-1. Elhúzott az Eger, Kékesi szinte lehetetlen szögből helyezett a kapuba, háromgólos fórral ment az Eger nyolc percnyi játék után. 

A következő periódusban Dobi ejtése a keresztlécen landolt, Kékesi indult meg, s be is verte, 5-1. Összezuhant kissé a pontatlanul játszó DFVE, Czigány talált kapuba egy lefordulás után. Gardáék elbizonytalanodtak, nem találtak kaput. Jonkl azonban a negyed derekán éles szögből szépített, 6-2. Sőt, Garda 10 méterről kapufás gólt vágott. A szünet előtt Kékesi harmadik találata állította vissza a négygólos hazai előnyt, 7-3. 

Dobi Dorina távolról talált a jobb sarokba a fordulás után,  majd Garda emberelőnyből zárkóztatta két gólra az Újvárost. Dobi minden dühét beleadta bombájába, 7-6. A DFVE feltámadását a korábbi újvárosi Szilágyi Dorka zúzta szét, 8-6. Csak egy percig, Horváth B. góljával kapaszkodott a DFVE. 

Az utolsó játékrészben Parkes harmadik gólját szerezve újra kettő volt az egriek előnye, 9-7.  2.09-cel a vége előtt Szilágyi D. biztosította be az Eger bajnoki címét.

Tigra -ZF-Eger – Dunaújvárosi FVE 10-7 (4-1, 3-2, 2-4, 1-0) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában