Büntetők döntöttek

2023.05.28. 21:15

Előny az MTK-nál, de még nem foszlott szerte a felcsúti álom

A labdarúgó Simple Női Liga bronzpárbajának első felvonása kemény és kiélezett küzdelmet hozott. Az előny az MTK Budapestnél, de még nem dőlt el a bronzérem sorsa.

Beke Zsombor

A bronzpárharc első mérkőzését elveszítették a felcsútiak

Forrás: Puskás Akadémia

MTK Budapest – Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0) büntetőkkel 5-3
Puskás Akadémia: Dannback, Palakovics, Szemán-Tóth, Bokor, Kovács E., Szarvas, Tamók, Zán-Fábián, Nagy L., Sinka, Tuza
Csereként pályára lépett: Diószegi, Harmat, Kovács A.

Mivel a bajnoki szakaszban a fővárosiak a harmadik helyen végeztek, így ők kezdték hazai pályán a párharcot. Azonban hiába a hazai pálya előnye, a vezetést az 53. percben a Fejér megyeiek szerezték meg, Nagy Lili indítását követően Tuza Petra volt eredményes. Azonban hiába tűnt úgy, hogy felcsúti öröm lesz a mérkőzés vége, a 87. percben egyenlített az MTK, a mindössze 17 éves Murár Viktória egalizált. A folytatásban már nem született újabb gól, így jöhettek a büntetők. Ebben a műfajban a fővárosiak bizonyultak jobbnak, így ők vezetnek a bronzért folytatott párharcban.
Folytatás Felcsúton szerdán 17 órakor.

– Főleg az első félidőben játszottunk jól, sajnálom, hogy nem tudtunk előnyhöz jutni. Egészen a gólunkig jól ment minden, aztán furcsa módon mintha bennünket fogott volna meg az, hogy vezetünk. A vége előtt nem sokkal egyenlített az ellenfél, a tizenegyesek pedig már valójában lutri, így csak arra tudunk építeni, amit a kilencven perc alatt láttunk. Főleg az első félidőben látottakra tudunk a jövőben építkezni. Semmi sincs veszve, több gólt kell rúgnunk és akkor elérhetjük a célunkat. Várjuk a visszavágót! – mondta a PAFC honlapjának Halászi Kinga vezetőedző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában