Kézilabda

2023.05.12. 11:44

A tisztes helytállás a cél

A női kézilabda NB I K&H Liga 24. fordulójában a listavezető, az ötszörös Bajnokok Ligája győztes Győri Audi ETO KC vendége lesz vasárnap 17 órától az Alba Fehérvár KC csapata.

Káldor András

Utasi Lindát (sötét) próbálja megállítani a győri Estelle Nze Minko

Fotó: Kricskovics Antal

A DVSC Schaeffler elleni hétközi hazai vereség után, ha lehet fokozni, akkor egy még keményebb ellenfél vár az Albára. Különösebben nem szükséges ecsetelni a két csapat játékereje közötti különbséget, ezt már hosszú évek óta tapasztalhatják a szurkolók. A 2005-ös EHF Kupában elért bravúr óta nem nagyon termett babér az AFKC számára a zöld-fehérek ellen, az elmúlt tíz évben több mint hússzor találkoztak a győri együttessel, és minden alkalommal a tizenhatszoros magyar bajnok hagyta el győztesen a pályát.  
Ősszel a Köfém csarnokban is az idei Bajnokok Ligája Final Fourra készülő ETO diadalmaskodott 33-21-re. Itt a 12 gólos vereség ellenére egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet az Alba nagynevű ellenfelükkel szemben. Azt pedig csak remélni lehet, hogy ezúttal a BL-re is készülő Győr nem rohan át rajtuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában