Röplabda

2023.04.19. 14:50

Vasárnaptól döntőznek

Káldor András

A Kazincbarcika ellen már bizonyítottak a fehérváriak (szemben)

Fotó: Nagy Norbert / FMH-Archív

Az előzményekről:
A férfi Extraliga elődöntőjének negyedik mérkőzését játszotta le pénteken a MÁV Előre-Foxconn és a GreenPlan-VRCK. Azok után, hogy az újonc székesfehérváriak az előző találkozón elvették a kazincbarcikaiak pályaelőnyét, ezt otthon ki is használták és 3:0-s sikerükkel 3–1-re megnyerték a párharcot és történetük első élvonalbeli idényében bajnoki döntőt játszhatnak. Ilyenre a férfi röplabdázás honi történetében még soha nem volt példa, igaz, az 1949-es bajnokságban a Vasas férficsapata újoncként lett ezüstérmes, de egyrészt, akkor még nem volt bajnoki döntő, másrészt, a piros-kékek korábban, az 1947-es első bajnokságban már szerepeltek, így nem abszolút újoncként állhattak a dobogóra.
 

A MÁV Előre SC-Foxconn csapata a másik ágon a címvédő Pénzügyőr SE ellen nyertes, és továbbjutó FINO Kaposvár ellen játssza a három győzelemig tartó finálét.
A döntő első mérkőzésére Székesfehérváron, a VOK-ban kerül sor április 23-án, vasárnap 19:30-tól. Majd a csapatok április 27-én, csütörtökön a Kaposvár Arénában találkoznak 20:00-tól. A harmadik összecsapásnak ismét a VOK ad otthont május elsején 15:00-tól.
Amennyiben a három mérkőzés után nem hirdetnek bajnokot, és szükséges, akkor újabb időpontokat jelöl ki a Magyar Röplabda Szövetség.
A bajnokság alapszakaszában kétszer találkozott egymással a két fél a 2022/2023-as szezonban. Az október eleji, székesfehérvári és a november végi, kaposvári összecsapáson is 3-2-es somogyi győzelem született. 

 

Az eddigiektől eltérően a VOK-ban lejátszásra kerülő mérkőzések belépőjegy megváltásával lesznek megtekinthetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában