Pont a Fraditól

2023.04.03. 11:30

Stopira: "Erős volt a csapatszellem"

2-2-es döntetlennel, egy ponttal tért haza a MOL Fehérvár FC a Ferencváros otthonából. Stopira vezető gólt szerzett, míg Makarenko egyenlített.

Ferencz Balázs

Forrás: molfehervarfc.hu

Fotó: Székelyhidi Balázs

A térdműtéten átesett Fiola Attilától a kezdőbe visszatérő Stopira örökölte meg a csapatkapitányi karszalagot. A Vidi védője jó példát mutatott, a hetedik percben vezetést szerzett csapatának a Fradi otthonában.

Stopira csapatkapitányként talált be
Fotós: Székelyhidi Balázs / Forrás: molfehervarfc.hu

- Ez egy remek meccs volt, tudtuk, hogy a Ferencváros nehéz ellenfél, de mi is megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek - értékelt a klub honlapján Stopira. - Erős volt a csapatszellem. A győzelmet ugyan nem tudtuk kicsikarni, de az egy pontot mindenképpen megérdemeltük. Ezen a remek hangulatú meccsen ez volt a legkevesebb, amit haza lehetett vinni. Mindig különleges élmény a Ferencváros ellen gólt szerezni ebben a stadionban. A Fradi a legerősebb csapat a magyar mezőnyben, de nekünk is volt egy-két szavunk ahhoz, hogy elrontsuk az örömüket. Leginkább annak örülök, hogy egységes volt a játékunk, küzdöttünk egymásért. 

Jevhen Makarenko Huszti Szabolcs irányítása alatt az NB III-as kerethez került, azonban Bartosz Grzelak fontos szerepet szánt neki. Csereként állt be az ukrán középpályás, s egy közeli fejessel egyenlített az Üllői úton - első NB I-es találatát jegyezte.

Jevhen Makarenko  (térdel) első NB I-es gólját szerezte
Fotós: Székelyhidi Balázs / Forrás: molfehervarfc.hu

- Nagyon jó érzés volt ilyen erős csapat ellen, jó hangulatban, sok hazai- és vendégszurkoló előtt játszani, ez mindig dupla motivációt és energiát ad a játékosoknak, hogy kihozzák magukból a maximumot. Egyben köszönöm a barátaimnak is, akik ellátogattak ma a mérkőzésre és szurkoltak végig nekem és a csapatnak - fogalmazott a találkozó után az egyenlítő gól szerzője, Jevhen Makarenko. - Régen szereztem már gólt, a kupában a III. Kerületi TVE ellen, egyébként a magyar bajnokságban ez volt az első gólom. Így kissé meglepő, de nagyon jó érzés volt betalálni, és a döntetlen után jó érzéssel mehettünk le a pályáról. A Ferencváros többet birtokolta a labdát, többet domináltak, de a szögleteink kifejezetten veszélyesek voltak, talán a konktralehetőségeinkkel sáfárkodhattunk volna kicsit jobban. A VAR része a játéknak, mindkét csapattól elvett egy-egy gólt, de úgy érzem, reális eredmény született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában