Négyszázan versengtek az ARAK Aktívon

2023.04.27. 20:01

Mindenki győztes volt

Négy év szünet után tért vissza ismét egykori helyszínére, az Alba Regia Sportcsarnokba az ARAK Aktív döntője. Több, mint négyszáz általános iskolás gyerkőc mérkőzött meg az atlétika alapmozgásaira épülő versenyszámokban.

Ferencz Balázs

Nem volt hiány lendületből

Forrás: Fehér Gábor

A fehérvári általános iskolákat járó versenysorozat a tanév során összesen 109 osztály több mint 1100 alsó tagozatos (1.-4. osztály) diákját mozgatta meg az Alba Regia Atlétikai Klub. Immár 14 éve szervezi az atlétika mozgásformáira épülő ügyességi feladatokból összeállított sorozatát az egyesület. Nem titkoltan a fiatalok állapotfelmérése, mozgatása, és a tehetségek felkutatása volt ezzel az ARAK célja.

Korábban az éves sorozatot lezáró utolsó nagy megmérettetés volt a városi döntő, ahol kihirdették a korosztályok legaktívabb osztályait, iskoláit, azonban az utóbbi években nem hirdetnek eredményt az ARAK Aktív gáláján. 

Sprint-, gát-, ugró-kerülő, végül pedig „krumpliültetős” váltóban versenyeztek egymás ellen a csapatok.



„Ezen a délelőttön mindenki győztes.” – dicsérte meg az eredményhirdetésre összesereglő diákokat Mészáros Attila alpolgármester. Hangsúlyozta: fontos, hogy a testnevelésórákon túl legyenek olyan külső programok is, melyekkel a diákok fejleszteni tudják magukat, vagy éppen új sportágakat ismernek meg. Külön köszöntötte a pedagógusokat, akik az egész AKTIV programban kísérték a diákokat, valamint az ARAK-ot, akik idén is színvonalas versenyt szerveztek a gyerekeknek.

A gálán mindenki ünnepelt, hiszen senki sem tért haza aranyérem nélkül. Mindenki győztes volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában