A csapatmunka hozta meg a győzelmet

2023.04.24. 19:06

Hornyák Zsolt elégedett volt csapatával, amely a Debreceni után a Mezőkövesdet is legyűrte

Csak egy egészen halovány esélyt adott a Puskás Akadémia vasárnapi ellenfelének a labdarúgó NBI.-ben. Összességében magabiztosan, és megérdemelten zsebelte be otthon a három pontot.

Németh Krisztián

Fotó: Dömötör Csaba

Könnyen lehet, ha nem Piscitelli áll a vendég csapat kapujában, több gólos vereséggel küldte volna haza a PAFC a kiesőzóna felett csak egy picivel álló Mezőkövesdet. Az első félidő végére szinte lezárta a találkozót a házigazda, miután Gruber, és Puljics találatával két gólos vezetéssel mehetett pihenőre az együttes. A kövesdiek erejéből csak a szépítésre tellett.
- Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, az első félidőben nagyon szépen játszottunk, köszönöm a csapatomnak a hozzáállást, nagyot küzdöttünk - szögezte le Hornyák Zsolt. - Két gólos vezetésnél meg kellett volna szerezni a harmadik találatot, erre megvoltak a második játékrészben a lehetőségeink, de nem tudtuk lezárni a meccset. Ki kell emelnem a csapatszellemet, és a csapatmunkát. Továbbá Jakov Puljicsot, aki szintén a végsőkig küzd. 2-0-nál a Mezőkövesd érezte a lehetőséget, a félidőben hármat cserélt, változtatott a felálláson, ami kedvezően hatott rájuk - zárta mondandóját a mester.
Mindösszesen öt forduló maradt a bajnokság végéig, és, ha rátekintünk a tabellára, bizony meg kell állapítanunk, hogy egyfelől az igen acélos Paksot kellene onnan letaszítani, másrészről a szárnyakat kapó Debrecen is ott ólálkodik a harmadik hely környékén. Szép feladat, és a sokat szidott tizenkét csapatos élvonal komoly izgalmakat szolgáltat a hajrára (sajnos Fehérváron nem várt, kizártnak tartott forgatókönyv fűti a tavaszi levegőt...) Ami a Puskás Akadémia sorsolását illeti, még kétszer lép pályára ebben a bajnoki szezonban a Pancho Arénában. A soron következő két feladatot idegenben kell teljesíteni. Előbb a sereghajtó Vasassal vív Angyalföldön, majd az edző, és sportigazgató váltáson átesett (lásd az oldal tetején)  ZTE-vel vív a határszélen. Aztán jön a Puskás – Vidi derbi, egy paksi rangadó, és a Honvéd elleni hazai meccs zárja az idényt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában