3-0-ás vereség lett a vége

2023.04.08. 16:27

40 másodperc után majdnem gólt szerzett a Puskás

A tabella második helyén álló Kecskemét átgázolt a Puskás Akadémián a labdarúgó NB I. 26. fordulójában. A KTE megérdemelten vitte el mindhárom pontot a Pancho Arénából. A Puskás az ötödik helyen áll az OTP Bank Ligában.

Németh Krisztián

Fotó: Török Attila

Remekül indult a találkozó a PAFC számára: egyfelől tavaly nyári sérülése után, hosszú idő után Szolnoki Roland először kezdett, másfelől pedig nagyon közel került a gólszerzéshez mindjárt a meccs elején a felcsúti legénység. Gruber remek kiugratása után Plsek lövése Varga kapusról a keresztlécre, majd a gólvonalra pattant.

Ezzel nagyjából el is fogytak hazai szempontból az örömteli pillanatok. A hatodik percben teljesen elcsúszott a PAFC védekezése, Horváth pedig középről teljesen üresen a kapuba lőtt. Fél óra után azért megvolt az esély az egyenlítésre, ám Puljic elől Szuhodovszki mentett a kapu torkában. Utóbbi az ellenfél kapujánál is aktív volt, a félidő vége előtt meg is tornáztatta Tóthot.

A szünet után még agilisabb lett a Kecskemét, és 10 perc alatt eldöntötte a találkozót: az 50. percben Szalai, majd egy kontra végén a duplázó Horváth lőtt a kapuba. A hajrában egyszer közel volt a szépítéshez a PAFC, ám Puljic lövését kétszer is védte Varga.

A KTE megerősítette helyét a második helyen, a Puskás maradt az ötödik pozícióban.

– Frusztrált vagyok én is, és a csapatom is. Sajnos a szélen nagyon rosszul védekeztünk, az ellenfél ezt maximálisan kihasználta – mondta Hornyák Zsolt, a PAFC mestere. 

Jegyzőkönyv: 

Puskás Akadémia FC – Kecskeméti TE 0-3 (0-1) 

OTP Bank Liga, 26. forduló. Pancho Aréna, 1810 néző. 

Vezette: Derdák (Huszár, Aradi)

Puskás: Tóth B. – Mezghrani, Batik, Golla, Ormonde-Ottewill (Barolec, 46.) – Szolnoki (Van Nieff, 66.), Favorov (Corbu, 56.), Plsek (Komáromi, 56.) – Levi – Puljic, Gruber (Posztobányi, 66.). Vezetőedző: Bornyák Zsolt. 

Kecskemét: Varga B. – Szabó A., Belényesi, Szalai G. – Nagy K. (Katona M., 76.), 
Szuhodovszki, Banó-Szabó (Katona B., 68.), Vágó L. (Bodor, 86.), Zeke – Horváth K. (Meszhi, 76.), Tóth B. (Májer, 68.). Vezetőedző: Szabó István. 

Gól: Horváth K. (6., 56.), Szalai G. (50.) 

Sárga lap: Posztobányi (82.), Van Nieff (83.), ill. Szalai G. (36.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában