Frissen Fejérből

2023.03.11. 15:55

A lajoskomáromiak lokálpatriotizmusa a nordic walkingban is megmutatkozik (galéria, videó)

Kilencedik alkalommal emelték fejük fölé botjaikat Lajoskomáromban a túrázók, ezzel jelezve: megnyitják az idei nordic walking szezont!

Szanyi-Nagy Judit

A szeles idő sem fogott ki a túrázókon

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / FMH

Amint az lenni szokott, az idei távot is szakképzett oktatók vezették Galambos László és Galambos Lászlóné Betti személyében. Tőlük tudjuk, hogy a már jól ismert résztvevők mellett ezúttal négy instruktor is csatlakozott a csapathoz, akik a budapesti Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (korábbi nevén: Testnevelési Egyetem) hallgatóiként a szakértők minden mozzanatát figyelték. Ez a mostani alkalom lényegében gyakorlatuk végét is jelentette, az öt kilométeres séta után ugyanis zöld színbe öltöztetett, bármely országban érvényes, kétnyelvű oklevelüket vehették át az egyik helyi cukrászdában.

Igen, jól olvasták: a túra ezúttal öt kilométer hosszú volt "csupán". Mindez a szeles-viharos időjárás miatt alakult így; s a közel harminc főből álló társaság ráadásul nem is a Béka-tó, hanem a temető és a Páskom felé vette az irányt, úgy teljesítette a súlyos kilométereket.

 

A Galambos házaspár a megnyitó során kicsit évet is értékelt: tavaly összesen 18 túrát vezettek, a résztvevők pedig mindegyikhez ingyenesen csatlakozhattak. Ezt szponzorok – például az önkormányzatok – tették lehetővé. Alapképzést 17 főnek, míg instruktorképzést tíz főnek nyújtottak.

A 2023-as évre vonatkozóan elmondták, ebben az esztendőben 15–20 túrát terveznek, öt vármegyét – Zala, Veszprém, Somogy, Tolna és Fejér – lefedve. Emellett különlegességként mezítlábas nordic walkingra is számíthatnak az érdeklődők – várhatóan ugyancsak a szezonnyitó helyszínén, tehát Lajoskomáromban.

– Köszönjük, hogy a település önkormányzata ilyen jó minőségű infrastruktúrát teremtett, ezáltal segítve bennünket is a színvonalas programok megvalósításában. De mindez önmagában nem lenne elég: a lajoskomáromiak híresek kohéziós erejükről, lokálpatriotizmusukról, olyan összetartó erővel bír a település, ami példát mutat. Köszönjük! – emelte ki Betti.

S mielőtt a tettek mezejére léptek volna, természetesen a díjátadó sem maradt el. A tavalyi év legeredményesebb "nordicozói" Rostási Sándor és felesége voltak, akik 2022-ben tizennyolc túrából tizenhaton vettek részt. Ők a köszönet és a taps mellett egy zalakarosi vendéglátást érdemeltek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában