Foci

2023.03.03. 12:10

A három pont reményében

A Merkantil Bank Liga NB II 26. fordulójában vasárnap 14 órától az Aqvital FC Csákvár a Kolorcity Kazincbarcika SC elleni rangadón szerezheti meg a tavaszi idényben az első győzelmét.

Káldor András

A télen igazolt Beliczky Gergőtől (fehér) gólokat várnak

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

A tabellán kettő ponttal, és négy hellyel áll a borsodi legénység a Csákvár mögött, úgyhogy a házigazdáknak feltétlenül szükségük lenne a három pontra, ahhoz, hogy egyrészt megnyugtatóbb pozícióba, és feljebb kerüljenek, másrészt pedig ezzel egyik őket üldöző riválisukat leszakítsák.
Ősszel Barcikán 2-0-ra legyőzte a sárga-kékeket a hazai csapat, és ekkor is a helyzetek kihasználásával volt a legnagyobb problémája az AFC-nek – a támadójátékuk nagyon esetlegesnek bizonyult, hiába dolgozták ki helyzeteket, sokszor még a kaput sem találták el.

A lehetőségek tavasszal eddig is megvoltak, de öt forduló elteltével még mindig nyeretlen a csapat, így aztán lejjebb csúszott két helyet, jelenleg a 10., miközben a vetélytársak zárkóznak fel. Egy igazán veszélyes góllövő hiányzik a gárdából, aki meccseket tud eldönteni. Hosszú sérüléséből felépült a házi gólkirály Hornyák Marcell, aki legutóbb az FC Ajka ellen már betalált, igazán tőle várják a megoldást a szurkolók. 

Ettől függetlenül nem vár habkönnyű összecsapás a Csákvárra, mert ellenfelük idén már megmutatta, hogy mire képes. Újoncként nagyszerűen kezdték a bajnokságot, a hetedik fordulót követően, miután legyőzték az AFC-t a második helyen álltak a táblázaton. Szeptember negyedike után azonban mélyrepülésbe kezdtek, tizenkét fordulón keresztül nem tudtak győzni, csak a téli pihenő előtti utolsó, Dorog elleni összecsapáson tudtak ismét három pontot szerezni. Nem indult jól az új esztendő sem számukra, egymás után három vereséget szenvedtek, a barcikai vezetők érezték, hogy ennek fele se tréfa, és elküldték Varga Attila vezetőedzőt. Az elmúlt két találkozón előbb Simon László, majd a frissen kinevezett újdonsült szakvezető, Csábi József – aki 2006/2007-ben és 2018/19-ben a Velence SE edzője is volt, korábbi megbízott szövetségi kapitány - dirigálta a Barcikát, és az együttes a sereghajtó HR-Rent Kozármisleny, valamint a listavezető DVTK csapatait is legyőzte. 

Az AFC Csákvár érzékeny veszteségeket is szenvedett legutóbb a PMFC otthonában. A csereként beállt Torvund Alexandert alig negyedóra játék után Berényi Tamás játékvezető azonnali piros lappal kiállította, a fegyelmi bizottság pedig két mérkőzéstől eltiltotta a szélsőt. A vasárnapi bajnokin nem lehet ott a keretben Vaskó Tamás sem, ő a Pécsett begyűjtötte ötödik sárga lapját. 

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában