Olimpiai kvótákért is versengenek majd az evezősök

2023.02.21. 16:45

Világversenyt rendez Magyarország a tradicionális Velencei-tavi sportágban

Evezős felnőtt Európa-bajnokságnak, és Európai Kontinentális Olimpiai Kvalifikációs Regattának ad otthont 2024-ben Szeged. A magyar evezés történetének legrangosabb felnőtt világversenyére 2024. április 25-28. között kerül sor. A Magyar Evezős Szövetség legutóbb 2019-ben a Velencei-tavon rendezett nemzetközi versenyt több ezer résztvevővel.

Németh Krisztián

Fotó: Tumbász Hédi/MW

Az olaszországi Sabaudia a visszalépett a 2024-es Európa-bajnokság megrendezésétől, ezért a Nemzetközi Evezős Szövetség (World Rowing) és az Európai Evezős Szövetség (European Rowing) új pályázatot írt ki a kontinensviadal megrendezésére. A Magyar Evezős Szövetség sikerrel pályázott a verseny megrendezésére.

Magyarország legutóbb 53 évvel ezelőtt rendezett felnőtt evezős kontinensviadalt, 1970-ben a XVII. Női Evezős Európa-bajnokságot a tatai Öreg-tavon.

1996-ban, és 2019-ben Masters (veterán) világbajnokságra került sor a Velencei-tavon. Utóbbi minden idők második legnépesebb mezőnyét vonultatta fel az evezős Masters világbajnokságok történetében.

A Velencei-tavon működő két evezős szakosztály: a VVSI, és a Balatoni Kajak-Kenu Evezős és Vitorlás SE elsősorban az utánpótlással foglalkozik, meglátjuk, hogy ígéretes fiatal versenyzőik odaérnek-e jövőre a nemzetközi mezőnybe.  


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában