Villachban kapott ki a gárda

2023.02.14. 22:09

Újabb vereségével szinte elérhetetlenné vált a Volánnak a legjobb hat

Az ICEHL alapszakaszának hatmeccses hajráját a Villach otthonában kezdte meg a Hydro Fehérvár AV19.

Beke Zsombor

A Volán kapujában Roy sem tudott csodát tenni kedd este

Forrás: BERND STEFAN / VSV

A Volánnak minden pontra szüksége volt ahhoz, hogy még megmaradjon a minimális esélye a legjobb hatba kerüléshez. A nehéz helyzetet pedig csak fokozta, hogy Kevin Constantine több kulcsemberére sem számíthatott. Magosi Bálint, Henrik Nilsson és Brett Findlay sérülése még nem jött rendben, valamint Gleason Fournier kisebb egészségügyi probléma, Ambrus Gergő betegség miatt nem tarthatott a csapattal. Horváth Milán a válogatott szünet előtt szenvedett még kézsérülést, rá még 2-3 hetes kihagyás vár. A visszatérők között egyedül Aley Petan szerepelt.  

Nagy hazai helyzetekkel kezdődött el a találkozó, először Sabolic, majd Lindner próbálkozhatott veszélyes helyzetből, szerencsére Roy résen volt. Pár perc kellett a Fehérvárnak, mire a már biztos rájátszásba jutó Villach tempóját felvette, Erdély került helyzetbe három perc elteltével, de közeli kísérletét Lamoureux védte. Aztán emberelőnybe kerültek az osztrákok, de kibekkelte ezt a magyar gárda. A harmad derekán a fiatalok sora lódult meg, Vértes lőtt, majd a kipattanót Rétfalvi belelőtte a kapusba, majd Petan kapu mögül visszatett korongját Bartalis lőtte el, Lamoureux ezt is hárította. 

Aktívabban kezdte a második harmadot a Fehérvár, de ennek ellenére a Villach talált be. Szabó csúszott el saját harmadában a koronggal, a megszerzett pakkot pedig Sabolic bevarrta, 1-0. Tette a dolgát a Fehérvár becsülettel, de az átütő erő a támadásokból hiányzott a vendégeknél, a gól után pedig átvette az irányítást a Villach. A játékrész közepén emberelőnybe került a VSV, de szerencsére az emberhátrányos egységek és Roy jól tették a dolgukat. Később öt az öt ellen ismét betalált az osztrák csapat, Richter értékesített egy kipattanót, 2-0. Még fél perc sem telt el, és újra örülhettek a hazai szurkolók, Collins lőtte ki az alsó sarkot egy gyors támadást követően, 3-0. Pár perccel később majdnem katasztrofálissá fajult a helyzet, de a hazaiak újabb találatát nem adták meg a bírók.

Az utolsó játékrész sem kezdődött túl jól Fejér vármegyei szempontból. Másfél perc elteltével Hughes értékesítette saját maga kipattanóját közelről, 4-0. Emberelőnybe került az AV19, és bár Bartalis közel járt hozzá, de nem sikerült szépíteni. A harmad második felében átvette az irányítást a Volán, záporoztak a lövések Lamoureux kapujára. Legközelebb talán Rétfalvi járt a szépítéshez, egy jól elhozott bulit követően egyedül tört a kapura, de közelről nem tudott betalálni ő sem. Négy és fél perccel a vége előtt megtört a jég és betalált a Hydro Fehérvár AV19, Leclerc tört be a szélről, majd éles szögből leadott lövése utat talált a kapuba, 4-1. A folytatásban az eredmény már nem változott. A Volán kikapott Villachtól, innentől kezdve pedig már szinte csak csodával juthat be az együttes a legjobb hatba. Az alapszakasz hátralévő fordulóiban össze kell kapnia magát a társaságnak, hogy a playoff-kvalifikációt ne nagyon mélyről kezdjék meg a kék-fehérek.

Jegyzőkönyv

EC IDM Warmepumpen VSV – Hydro Fehérvár AV19
4-1 (0-0, 3-0, 1-1)

Villach, 2853 néző. V.: Fichtner, Nikolic, Hribar, Nothegger.

VSV: Lamoureux – Lindner, Rivett-Mattinen (1), Sabolic 1 (2), Collins 1 (2), Hughes 1 – Kulda, Fraser, Desjardins, Rauchenwald, Luciani – Wetzl, Joslin, Grafenthin, Tomazevic, Lanzinger – Kohlmaier, Viveiros, Rebernig (1), Maxa (1), Richter 1. Vezetőedző: Rob Daum.

AV19: Roy – O’Brian, Campbell, Erdély, Hári, Kuralt – Stipsicz, Donaghey, Leclerc 1, Bartalis, Petan (1) – Csollák, Szabó (1), Sarauer, Németh, Mihály – Dobmayer, Vértes, Rétfalvi, Terbócs. Vezetőedző: Kevin Constantine. 

Kiállítások: 6, ill. 4 perc.

Kapura lövések: 26-21.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában