Elvették a lilák pályaelőnyét

2023.02.08. 20:24

Pazar rajt a DAB-tól a rájátszásban

3-1-re nyert a Dunaújvárosi Acélbikák az Újpest otthonában a jégkorong Erste Liga rájátszás-kvalifikációjának első mérkőzésén. Simán vette a DAB az első akadályt, de örömködni nincs idő, csütörtökön jön a második felvonás.

Németh Krisztián

Fotó: Kricskovics Antal

UTE – DAB 1-3 (0-2, 0-1, 1-0)

Újpesti Jégcsarnok, 380 néző. Vezette: Haszonits, Nagy A, Muzsik, Kocsány.

UTE: Rajna - Erdőhelyi, Jekunen 1, Benk (1), Just (1), Peresunko - Kiss D. Kiss P., Kiss Pa., Madácsi, Shirley - Balázsi, Pokornyi, Kovács A., Nádasy, Németh A. - Balogh B., Kovács S., Nemes. Vezetőedző: Virág Csaba.

DAB: Jarvinen - Brus 1, Varga A. (1), Embrich 1 (1), Ödman (2), Valtola - Knec, Svars, Dézsi, Somogyi, Szalma - Léránt, Vas M., Mihalik, Niskanen, Ribcsik 1 - Lammi, Marosi, Strenk, Szabó Cs.. Vezetőedző: Niko Eronen.

Kiállítások: 0, ill. 2 perc

Kapura lövések: 32-30

A három felvonásos csatát remek szerda esti teljesítményének köszönhetően ma akár le is zárhatják a bikák, a fővárosban harcolhatják ki a 2-0-ás söprést a lilák ellen.

„Békésen” telt a találkozó, egyetlen kiállítást ítéltek a játékvezetők, igaz azt ki is használta a házigazda. De hiába, akkor már robogott a dunaújvárosi expressz, csak a szépítésre volt elég a találat.

Rajna kapuját először negyed órányi játék után Brus vette be, pár perccel később Ribcsik megduplázta az előnyt, 0-2. A második játékrész végén Embrich tovább növelte a különbséget, szinte eldöntve a meccset, 0-3. A DAB első sora eldöntötte a találkozót, a gólok, és aszisztok javarészét, ők szerezték.
Szinte a meccs legvégén jött az a bizonyos egyetlen kiállítás, Kmec bottal akasztásért lekorcsoláyzott, Jekunen pedig szépített, 1-3.
Magabiztos sikerével komoly lépést tett a negyeddöntő felé a DAB, ha csütörtökön este is nyerni tud Újpesten nem lesz szükség a vasárnapra kiírt hazai meccsre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában