FMLSZ évadnyitó

2023.02.23. 13:56

Már a jövő szezonra készülnek

Az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága a megyei csapatokat a bajnokságok tavaszi beindulása előtt az aktuális információk átadására, vélemények kicserélésére, évadnyitó értekezletre hívta.

Káldor András

Nagy érdeklődés mellett rendezték meg az idénynyitó értekezletet

Fotó: fejer.mlsz.hu

Megszületett a Téli Műfüves bajnokság végeredménye, és a helyezetteknek átadták a díjakat az Igazgatóság munkatársai.
Majd Schneider Béla igazgató több értékes információt osztott meg a népes hallgatósággal. 
Az a sportszervezet, amely a labdarúgással kapcsolatos szabályokat, szabályzatokat, versenykiírásokat, határozatokat megszegi, nem az előírt határidőben tesz eleget, fegyelmi vétséget követ el, amely fegyelmi vétség elkövetése esetén az alábbi fegyelmi büntetések alkalmazhatók. Előbb jön az írásbeli figyelmeztetés, majd következhet a pénzbüntetés 50.000.- Ft-tól – 1.000.000.Ft-ig, valamint pontok levonása, és az adott bajnokságból, vagy kupasorozatból történő kizárás. Fontos, hogy a klubok befizessék eddigi tartozásaikat, erre március 6-ig kaptak haladékot.
Szó esett a 2023-2024-es idényről is, a bajnokságokra a nevezéseket digitálisan, az IFA rendszeren keresztül kell megtenni az egyesületeknek, ennek határideje 2023. június 30., péntek 12:00. Az átigazolási időszak pedig a szabadon igazolható felnőtteknél 2023. július 1-től-július 20. éjfélig tart, míg az átadó klub hozzájárulásával 2023. július 21.-től augusztus 31. éjfél a határidő.
Schneider Béla felhívta a figyelmet, hogy a sportorvosi vizsgálatok a megszokott rendben, előjegyzés alapján történnek, ám 3-4 héttel korábban kell erre időpontot kérni.

A korábbi évekhez hasonlóan az Igazgatóság négynapos Amatőr Sportszervezői Tanfolyamot indít, melynek célja a tudásanyag átadásával, megkönnyíteni az amatőr bajnoki osztályokban szereplő sportvezetők munkáját. Erre feltétlenül szükségük van a csapatoknak, a licenc követelményeként minimum 1 fő amatőr sportszervezői végzettségű vezetővel kell rendelkezniük. A tanfolyamra 2023. március végén kerül sor.
Az amatőr licence is sarkalatos kérdéssé vált. Ennek célja, hogy az MLSZ szervezésében megrendezésre kerülő vegyes - nyílt - és az amatőr bajnokságokban egységes követelményrendszert teremtsen meg a bajnokságba benevezni kívánó, és abban résztvevő sportszervezetek részére a gazdálkodási, az infrastrukturális feltételek és az alkalmazásban álló sportszakemberek tekintetében. Azon sportszervezetek körére terjed ki, amelyek részt kívánnak venni az NB III és a megyei I. osztályú férfi felnőtt bajnokságban. A licence kérelmeket 2023. április 10-ig lehet benyújtani az IFA rendszeren keresztül.
A sportról szóló 2004. évi I. törvény 63.§ (3b) bekezdése alapján kétévente biztonságtechnikai szempontú ellenőrzést kell tartani, ugyanis a pályahitelesítés nem adható ki, ha az ellenőrzés nem került megszervezésre, vagy a három hatóság – Rendőrség, Katasztrófavédelem, valamint az Egészségügyi államigazgatási szerv (kormányhivatal) - hozzájárulása nem áll rendelkezésre.
Az idénynyitó keretén belül a mérkőzések megrendezésével kapcsolatos rendezői feladatokról is tájékoztatót tartottak a főrendezők számára a megyei mérkőzések biztonságos lebonyolításáról, a labdarúgó mérkőzések rendjéről, és a labdarúgó mérkőzések rendezői biztosításáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában