Márciustól nem Kállai irányítja az öttusázókat

2023.02.01. 10:43

Lemondott a női kapitány

Lemondott az öttusázók női szövetségi kapitányi posztjáról Kállai Ákos. Március 1-től már nem a korábbi világbajnok irányítja a női válogatottat.

Ferencz Balázs

Kállai Ákos lemondott

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Tumbász Hédi

„A Magyar Öttusa Szövetség 2023. január 31-re összehívott elnökségi ülését megelőzően Kállai Ákos szövetségi kapitány benyújtotta lemondását a szövetség vezetősége felé, melyet az elnökség a mai nappal tudomásul vette. A döntés értelmében a szakvezető március 1-jével távozik a női öttusaválogatott éléről.
Az elnökség a következő ülésére február 17-re ütemezte a kialakult helyzet megvitatásának és megoldásának folytatását.” – írta közleményében a Magyar Öttusa Szövetség.

Kállai Ákos és a jelenleg legeredményesebb magyar pentatlonista, Gulyás Michelle között már fél évvel ezelőtt megromlott a viszony. A versenyző és edzője, Tibolya Péter arra panaszkodtak, hogy Kállai az elmúlt években nem látogatta az UTE klubedzéseit, a versenyzőnek semmiféle támogatást nem nyújtott, majd egy edzőtáborból Gulyás sírva hívta fel edzőjét, hogy a kapitány valótlanságokat állít róla. Gulyás Michelle megszakította a kapcsolatot a szövetségi kapitánnyal, a szövetség vizsgálatot indított, Kállai pedig beadta lemondását, amit az elnökség december 14-én nem fogadott el. Ezt követően a sportolói bizottság elnöke, Gyurka Márk Manó a versenyzők képviseletében bizalmatlansági indítványt nyújtott be az elnöknek, Simicskó Istvánnak, arra kérve az elnökséget, vizsgálják felül Kállai Ákos ügyét. Erre nem került sor, mert a kapitány újabb lemondását már elfogadta a Magyar Öttusa Szövetség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában