Evezős ergométer

2023.02.28. 20:25

Jó szerepléssel várják a tavaszt

Nagy létszámmal képviseltette magát a két Velencei-tavon működő evezős egyesület a 33. Evezős Ergométeres Országos bajnokságon és Diákolimpián.

Németh Krisztián

Fotó: Magyar Evezős Szövetség / Czucz Bálint

Az evezős ergométer a hagyományos vízi evezés kiegészítő sportága, télen, ha az időjárás miatt nem lehet vízre menni csak ez az eszköz marad, ami remekül imitálja a mozgásformát, ám a vízi technika csiszolására nem alkalmas. Ellenben a test miden porcikáját megmozgatja. A VVSI 77 fős versenyzői gárdával nevezett, ami a házigazda Győri Atlétikai Club után a legnépesebb vidéki egyesületi kontingensnek bizonyult, de a szakosztályát a Velencei-tavon működtető Balatoni Kajak-Kenu Evezős és Vitorlás SE sem panaszkodhatott közel harminc fős létszámával.

Fotós: Magyar Evezős Szövetség / Czucz Bálint

A „balatoniak” válogatott üdvöskéje Nagy Zsófia az ifjúsági mezőnyben bronzérmet szerzett, a VVSI színeiben pedig Sasvári Balázs tette le a névjegyét - igaz ő a jóval fiatalabbak között. A 13 éves fiúk között óriási versengés alakult ki a dobogós helyekért, mindhárom érmes megjavította az országos csúcsot. Sasvári azzal a tudattal rajtolt, hogy az előző futamban csepeli vetélytársa öt másodperccel döntötte meg a korábbi országos rekordot. A Velencei-tavi srácot ez nem zavarta, további tíz másodperccel javította meg a csúcsot (5:23,5) ezzel a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A VVSI több csapatversenyben jeleskedett, a Balatoni Kajak-Kenu Evezős és Vitorlás SE pedig a Masters (veterán) korcsoportokban alkotott maradandót. A Diákolimpián a Chernel István Általános Iskola és Gimnázium egy arany- és egy ezüstérmet szerzett.

Vármegyei vonatkozású dobogós helyezések:

Férfiak

13 év: 1. Sasvári Balázs (VVSI)

Serdülő csapatverseny: 3. (VVSI; Takács Dominik, Szedlák András, Matucza Máté, Balogh Barnabás)

Tanuló csapatverseny: 2. (VVSI; Egervári Mátyás, Sasvári Balázs, Szedlák Farkas, Maksai Rusz Tamás)

Masters B korcsoport: 3. Hortobágyi József (Balaton)

Masters E: 1. Szabó István (Balaton)

Masters D: 2. Zsidó László (Balaton)

 Női ifjúsági: 3. Nagy Zsófia (Balaton)

Nők

Tanuló csapatverseny: 2. (VVSI; Caroll Jasmin Angelica, Bilski Dóra, Galkó Melinda, Király Dorka)

Ifjúsági: 3. Nagy Zsófia (Balaton)

Masters E: 2. Nagy-Kapócs Anikó 3. Szabóné Szász Kornélia (Balaton)

Masters D: 1. Baráth Andrea 2. Meglécz Katalin (Balaton)

Masters csapatverseny: 2. Balaton (Baráth Andrea, Meglécz Katalin, Horváth Anita, Meglécz Beáta) 3. Balaton (Bodoki Erika, Szabóné Szász Kornélia, Rozmus Zsuzsanna, Nagy-Kapócs Anikó)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában