A Fradi megküzdött a győzelemért

2023.02.09. 10:41

Feszült, harcos meccs volt

Óriási csatában, 11-9-re nyerte az FTC-Telekom az E.On Női Vízilabda OB I szuperrangadóját a Dunaújvárosi FVE vendégeként.

Ferencz Balázs

Harcos mérkőzés volt

Forrás: Laczkó Iza/DH

A tíz mérkőzés után hibátlan DFVE gyengén kezdett az ugyancsak makulátlan mérleggel érkező FTC-Telekom ellen, elhúzott a Fradi. Azonban a dunaújvárosi lányok visszajöttek a meccsbe, s hatalmasat harcolva tapadtak a zöld-fehérekre, egyenlítettek, sőt, a találkozó második felében vezettek is. Azonban az FTC könyörtelenül kihasználta, hogy a végjátékban két emberelőnyt is kapott, s bebiztosította győzelmét.

DFVE – FTC-Telekom 9-11 (2-4, 1-1, 3-2, 3-4)

DFVE: Aarts – Sümegi, Dobi 2, Mahieu 1, Szabó, Kardos D., Mucsy 2. Csere: Garda 3, Horváth 1, Jonkl, Somogyvári, Pál. Vezetőedző: Mihók Attila. 

FTC-Telekom: Neszmély – Pőcze, Gurisatti 4, Leimeter 1, Simon-Illés 2, Kuna 1, Dömsödi 1. Csere: Máté, Petik, Farkas 1, Tóth Csabai 1, Vosseberg, Millot. Vezetőedző: Gerendás György. 

Gól emberelőnyből: 3/9, illetve 6/13. 

Gól ötméteresből: 1/1, illetve 0/0. 

Mihók Attila, a DFVE vezetőedzője: - Nem ilyen kezdésről álmodtunk, de aztán a negyedik negyedben már mi vezettünk. Magunk részéről többet nem remélhettük a találkozótól, mindenki tudhatja, a szezon elején a céljainkat nem mondtuk ki, mert fogalmunk sem volt, hova kalibráljuk magunkat. Viszont ez a meccs nagyon jó visszajelzése és megerősítése volt az eddigi munkánknak. Egy olyan Fradinak tudtuk megnehezíteni megint ennyire a dolgát, ami másnak itthon nem sikerült. Az azért fáj, hogy az utolsó percben mi nem kaptuk meg az esélyt arra, hogy jól jöjjünk ki a meccsből.

Gerendás György, az FTC-Telekom vezetőedzője: - Vannak olyan mérkőzések, amikor szépen is lehet játszani, meg olyanok is, amikor fogcsikorgatva verejtékezni kell, ez éppen ilyen volt. Ezekből nagyon nehéz jól kijönni, ezért örülök a győzelemnek, mert eddig nem ez volt a jellemző ránk. A siker titka lehet az volt, megkaptam a pirosat, és nem ültem a padon. Gratulálok a Dunaújvárosnak, a rossz kezdésük után parádésan visszajöttek a mérkőzésbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában