Foci

2023.02.19. 16:10

A hajrában mentett pontot az AFC

A Merkantil Bank NB II 24. fordulójában az AFC Csákvár továbbra sem tudott még tavasszal nyerni, ezúttal az FC Ajka vitt el tőlük pontot.

Káldor András

A csákvári Beliczky Gergő (fehér) támadja Tar Zsoltot

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

Aqvital FC Csákvár – FC Ajka 1-1 (0-1)
Csákvár, 200 néző
Vezette: Jakab Árpád (Nagy Viktor, Szabó Dániel)
Aqvital FC Csákvár: Zelizi – Dulló, Vaskó, Karacs, Baranyai – Ominger (Tamás N., 68), Mészáros D. (Magyar Zs, 46.), Körmendi – Torvund (Fejős, 68.), Beliczky (Hornyák, 68.), Gazdag V. Vezetőedző: Tóth Balázs
FC Ajka: Szabados – Szűcs K. (Görgényi, 60.), Tar, Kenderes, Présinger – Csizmadi, Tajthy – Sejben (Csemer, 81.), Rabatin (Berzsenyi, 60.), Doncsecz (Gaál, 65.) – Szarka Á. (Dragóner F., 60.) Vezetőedző: Jeney Gyula
Gól: Hornyák, (83.), ill. Csizmadia (13.) 

A házigazdáknál Auerbach Martin legutóbb betegség miatt nem lépett pályára, ő ismét kimaradt, és továbbra is Zelizi Patriknak szavazott bizalmat Tóth Balázs vezetőedző, míg Alaxai Áron megsérült Tiszakécskén, helyette Vaskó Tamás került a védelem tengelyébe, valamint Baranyai Ádám ugyancsak ott volt a kezdő tizenegyben. 

Azzal már a találkozó előtt is tisztában voltak a csákváriak, hogy az FC Ajka remek szezont fut idén, és nem vár rájuk sétagalopp. Mindennek ellenére az 1. percben Körmendi Kevin koronázhatta volna meg csapata kezdését, Torvund Alexander jobb oldali beadását Beliczky Gergő készítette le a középpályásnak, aki 10 méterről, nagy helyzetben éppen Szabados Istvánba lőtte a labdát.     

 

Majd a 13. percben aztán jött a hidegzuhany, nem figyelt oda a hazai védelem, egy gyorsan elvégzett szabadrúgást az FC Ajka, Csizmadia Zoltán egyedül törhetett kapura, és 5 méterről a hosszú sarokba lőtt, 0-1. A 32. percben jó szolgálatot tehetett volna a sokat szidott VAR, mivel Torvund szabadrúgása után tűzijáték alakult ki a vendégek kapuja előtt, a labda Tar kezén is csattant, ám Jakab Árpád játékvezető továbbot intett.
A 46. percben Fortuna kegyeibe fogadta az AFC gárdáját, ugyanis egy labdavesztésüket követően Csizmadia duplázhatott volna, 30 méterről megküldött lövését a szél kicsit lenyomta, a labda a felső lécről vágódott vissza a mezőnybe.
A szünetben jókora zivatar, felhőszakadás borította be a csákvári pályát, feláztatva a gyepszőnyeget, és nem utolsó sorban a játékosok is kaptak belőle bőven, ráadásul a stadion eredményjelző táblája is megadta magát. A folytatásban ugyan megkönyörült az időjárás a csapatokon, amelyek, függetlenül a körülményektől, a 82. percig a játékkal adósak maradtak. Ekkor a hazaiak hatalmas lehetőséget tékozoltak el, Fejős Áron bal oldali beadását Tamás Nándor két méterről az üres kapu fölé lőtte. Aztán egy perccel később összejött az egyenlítés is a cserejátékosoknak köszönhetően, Magyar Zsolt bal oldali szögletét Hornyák Marcell középről a bal sarokba fejelte, 1-1.       


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában