Női kézilabda

2023.02.26. 12:00

A hajrában dőlt el – Kikapott a Kohász

A női kézilabda K&H Liga NB I 16. fordulójában az MTK Budapest csapata a tabellán azonos pontszámmal álló Dunaújvárosi Kohász KA ellen háromgólos győzelmet aratott. Az ezer sebből vérző újvárosiak ezzel zsinórban a hetedik meccsükön maradtak pont nélkül.

Káldor András

Főként a küzdelem dominált a fővárosi rangadón

Forrás: MTK

MTK Budapest‒Dunaújvárosi KKA 31-28 (18-17)

Budapest, 250 néző.  

Vezette: Kiu Gábor, Kiu Tamás.

MTK Budapest: Győri ‒ Grosch 2, Szabó K. 4, Mazák-Németh, Szabó L. 1, Simon P. 4, Pelczéder 5. Csere: Suba (kapus), Pál T. 5 (3), Román 5, Dakos 4, Mészáros-Mihálffy, Sallai, Juhász 1. Vezetőedző: Vágó Attila

Dunaújvárosi Kohász KA: Bartulovic ‒ Arany 4, Lakatos 1, Szalai B. 4, Nick 2, Horváth P. 4, Kazai 3. Csere: Weisheitel, Poczetnyik 3, Farkas J. 6 (3), Fodor 1, Agócs. Vezetőedző: Rapatyi Tamás

Kiállítások: 10, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3.

Nem kezdett rosszul a Kohász, az 5. percben 4-1-re vezettek, majd a MTK az elején összeszedett hátrányát a 13. percben Pelczéder Orsolya első találatával dolgozta le, és egyenlített 7-7-re. Ezt követőn újra a DKKA volt kezdeményezőbb, 3-0-as sorozatot produkált, de a korábbi újvárosi tréner, Vágó Attila átszervezte csapatát, és ennek köszönhetően a házigazdák két perc alatt három gólt lőttek, míg ezen idő alatt a vendégek egyszer sem találtak be Győri Barbara kapujába, így újfent egyenlőt mutatott az eredményjelző tábla, 15-15. A szünetet megelőzően felváltva estek a találatok, a végszót Pelczéder mondta ki négy másodperccel a dudaszó előtt, így minimális kék-fehér előnnyel mehettek a csapatok pihenőre.

A második játékrészben több lehetőségük volt a hazaiaknak arra, hogy lezárják  idő előtt a párharcot, de a helyzetkihasználásokkal akadtak problémáik, és csak Suba Sára ziccervédésének köszönhették, hogy nem vette át a vezetést a Kohász. Az első félidőhöz képest lényegesen kevesebb alkalommal rezdültek a hálók, hiszen a hazaiak tíz perc alatt egyet, míg a DKKA kettőt lőtt. A távoli zónából Gabrijela Bartulovics jól szűrte az MTK kísérleteit, így a hajrára még teljesen nyílt volt a mérkőzés kimenetele, 24-24. A végét azonban az MTK bírta jobban, három perc alatt megléptek háromgólos különbséget alakítottak ki (28-25), majd ezt a lefújásra megőrizték.    

- Minden elismerésem a csapatomnak, a héten sérülések és betegségek kísérték a munkánkat, ma reggelre Krupják-Molnár Beatrix és Oguntoje Viktória is kiesett. Nagyon fegyelmezetten kézilabdáztunk, támadásban és védekezésben egyaránt, mindent megtettünk ebben az állapotban.  – hangsúlyozta a mérkőzés után Rapatyi Tamás a DKKA szakvezetője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában