Év végére rendeződtek

2023.01.09. 07:25

Immár 40 fős versenyzői gárda a vértesi sünöknél

A koronavírus-járvány után ismét erőre kaptak a Vértesi Tömegsport Közhasznú Egyesület karatékái. Két utánpótlás versenyzőjük is stabilan hozza a nemzetközi eredményeket. A sünök vezetője, Bőke Béla értékel.

Németh Krisztián

Ismét erőre kaptak a vértesi sünök

Fotó: A klub

Mi lenne az a három szó, amivel jellemeznéd a 2022-es esztendőt egyfelől az egyesület, másfelől az ahhoz ezer szállal kapcsolódó, általad vezetett,  Székesfehérváron székelő International Federation of Karate (IFK) magyar szervezete szempontjából?

Újjászerveződés, megerősödés, és stabilizálódás.

Mi indokolta az újjászerveződést?

Néhány klub távozott a szervezetből, viszont helyettük komoly, és erős csapatok csatlakoztak. Négy komoly klub, a Jászberény, Füzesabony, és Bonyhád, és Hegykő. Így mintegy háromszáz karatéka csatlakozott a szervezethez.Ez komolyabb felkészülést tesz lehetővé válogatott szinten a klubunk számára is. Sokkal több lehetőség van a minőségi munka végzésére. Ami a klubot illeti, a COVID nagyon visszavetett minket. 2022 végére sikerült rendezni a sorainkat, és olyan fiatal versenyzőket kinevelni, akik rangos eredményeket értek el, és a jövő reménységei nemzetközi, illetve hazai porondon. Sikerült fiatalítanunk, sokan csatlakoztak hozzánk nyár elején, és még mindig tudunk bővülni! A fiataloknak mindig kell egy lőket ahhoz hogy versenyszerűen kezdjék űzni a karatét, hogy vállalják a nagyobb terhelést, a több elfoglaltságot, edzésmunkát, utazást. Immáron közel negyven fős versenyzői gárdával dolgozunk. Közülük kiemelkedik Reichert Jázmin, és Kántor Viktória - mindketten ott vannak Európa élvonalában is.Hamarosan mindkettejük esetében eljön a továbbtanulás ideje. 

Mennyire lehet reális cél, hogy hosszú távon is a sünök kötelékében maradjanak?

Jó kérdés. Egyébként mindketten elnyerték a Fejér megye jó tanulója, jó sportolója címet. A továbbtanulás először Vikinél lesz aktuális. Beszélgettünk már eről a szülőkkel, és vele is. Felvettük a kapcsolatot olyan baráti klubbal, amelyben alkalmasint folytathatja az edzéseket, anélkül, hogy át kellene igazolnia. Amikor pedig itthon van természetesen nálunk edz. Jázmin még serdülő korban van, vele is megpróbáljuk majd megtalálni a megoldást.

Mennyire sikerült előrelépni a tárgyi feltételekben?

A Magyar Falu program keretében vásároltunk Gánton egy ingatlant, amelyben egy székházat tervezünk majd építeni az egyesület számára. Igyekszünk fenntartani, javítani az edzés helyszíneinket. Jelenleg Zámolyon, Fehérváron, Száron, Polgárdiban, Lovasberényben, Vértesacsán, és Pátkán vannak edzéseink.

A dodzsók a Harinezumi - azaz a Sün nevet viselik. Innen a karatékák beceneve is. Miért pont sün?

Már gyerekkoromban is szimpatikusak voltak a sünök, mert mindig feltalálják magukat, megállják a helyüket, okos kis ravaszdi állatok. Volt egy szójáték is: kyoko-sün, sün-kyokushin. Amikor 2009-ben megalapítottuk a dodzsót megtetszett a remekül hangzó japán kifejezés. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában