Lehetőség a fiataloknak

2023.01.24. 11:54

A második legtöbb játékpercet a Puskásban kapták az U21-es játékosok ősszel

Az M4 Sport az MLSZ adatbázisa alapján elkészítette a labdarúgó NBI. első 16 fordulója alapján a 2022/2023-as szezonra bevezetett, a magyar játékosok szerepeltetését elősegíteni hivatott pontrendszer statisztikáját, mely szerint a Puskás Akadémia – elsősorban Corbu Marius révén – a második legtöbb játékpercet tudja felmutatni a Honvéd mögött.

Németh Krisztián

A 2255 perc legnagyobb hányadát Corbu Marius (fehérben) vállalta magára

Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

A Magyar Labdarúgó Szövetség ettől a szezontól kezdve anyagilag is ösztönzi az élvonalbeli klubokat, hogy a lehető legtöbb U21-es labdarúgónak adjanak játéklehetőséget az OTP Bank Ligában.

A produktivitási rangsorban - azaz a saját nevelésű játékosok profi ligákba történő áramlása alapján - eddig is az élen állt a felcsúti együttes, de most ebben a kimutatásban is a dobogóra került.

Az őszi szezonban Hornyák Zsolt vezetőedző összesen hat magyar állampolgársággal rendelkező U21-es játékost küldött pályára legalább egy mérkőzésen, a legtöbbet a Pakssal holtversenyben. Az összes nekik adott játékpercet illetően pedig a Bp. Honvéd (3042) mögött a második helyen zárt a PAFC.

A 2255 perc legnagyobb hányadát Corbu Marius vállalta magára, aki mind a 16 bajnoki találkozón szóhoz jutott, ráadásul négy gólt és egy gólpasszt is összehozott. Marius 1134 percet töltött a pályán, ezzel második helyen áll az egész NB I-.ben, csak a kisvárdai kapus, Hindrich Ottó előzi meg. 

Gruber Zsombor 314 játékpercével a 15. helyen áll.

A MOL Fehérvár ősszel négy magyar U21-es játékost küldött pályára, ezzel a középmezőnyben szerepel ebben az összevetésben, igaz ez mindössze csak 107 játékpercet jelent.

Mindezen statisztikai mutatóban a Ferencváros a sereghajtó, egyetlen U21-es labdarúgót sem küldtek pályára a zöld-fehérek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában