A Sárépszer diadala

2022.12.14. 13:20

A legjobb fehérvári és dunaújvárosi kispályás csapatok találkoztak a megyei fináléban

A Gombócleső utcában található kispályás centrumban küzdöttek Fejér legjobb, kispályás futballcsapatai, a negyedszer rendezett megyei fináléban. Ezúttal a Sárépszer győzött.

Horog László

Kiélezett küzdelemben a Sárépszer együttese nyerte a tornát. Alsó sor (balról jobbra): Ferencz Bálint, Varga Balázs, Balogh László, Kovács János, felső sor (balról jobbra): Osgyán Máté, Varga Jenő, Hárer Balázs, Molnár Tamás, Nagy Márk, Joó Gergő

Fotó: Horog László / FMH

Az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága által szervezett eseményre hat együttest hívtak meg, hármat a megyeszékhelyről és hármat az acélvárosból, azonban öt együttes lépett pályára, ugyanis a legutóbbi szezon végeztével az egyik újvárosi élgárda feloszlott.

Sportszerű küzdelmek zajlottak a Fecskeparton található kispályás centrumban, a tíz mérkőzésen a következő eredmények születtek: Expanzió-Blackhill-Sárépszer 1-1, Fejó-Therm-Karmacsi Autó 5-0, Expanzió-Blackhill-Bádogos Plár 1-1, Sárépszer-Karmacsi Autó 1-1, Bádogos Plár-Sárépszer 0-2, Fejó-Therm-Expanzió-Blackhill 0-8, Bádogos Plár-Fejő Therm 2-2, Karmacsi-Expanzió-Blackhill 3-3, Sárépszer-Fejó-Therm 3-1, Karmacsi-Bádogos Plár 0-0.

A végső győzelmet a két döntetlennel indító, majd a Bádogost, végül a Fejó-Thermet nagy csatában, kétgólos különbséggel két vállra fektető, Varga Jenő vezette Sárépszer szerezte meg, az Expanzió, a Fejó-Therm, a Bádogos és a Karmacsi Autó előtt. Egy évvel ezelőtt a fehérvári bajnok, Horváth László által irányított Bádogos végzett az élen, a címvédő ezúttal nem lépett dobogóra. A díjakat az FMLSZ társadalmi elnöke, Bencsik István, valamint a megyei szövetségi igazgatója, Schneider Béla adta át.

A torna válogatottja. Balról jobbra: Varga Jenő (csapatvezető), Somogyi Szabolcs, Aradi Csaba, Zsigmond Bence, Oláh Dániel, Nagy Márk (kapus), Joó Gergő
Fotós: Horog László / FMH

- Két, megyei jogú város legjobbjai csaptak össze, a koronázóvárosban és az acélvárosban is népszerű a kispályás foci, több mint száz együttes rúgja a labdát, különböző osztályokban. A megyeszékhelyen Alba Liga, a második nagyvárosban pedig Duna Liga elnevezéssel versengenek az MLSZ rendszerében. Ismét jól sikerült a megyei finálé, pörögtek az események, izgalmas, sportszerű küzdelmek zajlottak. A fődíj a MOL Fehérvár FC által a győztes csapat minden játékosának felajánlott, a tavaszi szezon hazai mérkőzéseire érvényes bérlet volt – közölte Schneider Béla.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában