Asztalitenisz

2022.12.19. 15:07

A játék szeretete, mindenek felett

A MÁV Előre SC asztalitenisz szakosztálya aktívan dolgozik Kopasz Tibor irányítása mellett, és már ötéves kortól felfedezhetünk tehetséges asztaliteniszezőket, de az utánpótlás korosztályok mellett természetesen a felnőttek is szerves részét képezik a versenyeknek.

Káldor András

A MÁV Előre SC csapata, a kép szélén a két edző Kopasz Tibor (kék), és Leinemann Gellért (piros)

Talán már kevesen emlékezhetnek arra, hogy a MÁV Előre pingpongozó szakosztályát 1937-ben alapították, és már a következő évben bemutatkozhattak a városi bajnokságban, ahol végül a fináléban kaptak ki az Állami Gimnázium csapatától. Bár a későbbiekben a férfiak eljutottak az országos vasutas bajnokság döntőjéig, a nemzeti bajnokságban azonban csak a harmadosztályban szerepelhettek.
Jelenleg a sportági kiírások közül két fronton versenyez a Loki. Egyrészt az NB III-ban, melynek a lovasberényi sportcsarnokban tartják a mérkőzéseit, másrészt pedig a Fejér megyei II. osztályú pontvadászatban vesznek részt, a csapat mérkőzéseinek a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola ad otthont.
- Öt évvel ezelőtt, 2017-ben alapítottam a szakosztályt szinte a semmiből. Azért indítottuk el, hogy az utánpótlásnak teret adjunk. Eredetileg egy utánpótlásbázis szerettünk volna kiépíteni, de hely hiányában csak kilenc gyereket tudunk foglalkoztatni jelenleg. Öt asztalunk van, és úgy kell elhelyeznünk a gyerekeket, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudjunk biztosítani. A szakosztály 16 igazolt játékosból áll, az NB III-as csapatunk a Közép Dunántúli csoportban szerepel, ezen felül van egy megyek kettes csapatunk, ahol az utánpótlás játékosaink kapnak lehetőséget. - hangsúlyozta a 69 évében járó, és az országos veterán ranglistán, a korosztályában, jelenleg 4. helyen található Kopasz Tibor.

- Nehéz helyzetben vagyunk, mert nem nagyon tudjuk utaztatni fiataljainkat elsősorban az energiaválság, korábban pedig a Covid miatt, igaz nem is nagyon rendeznek mostanában versenyeket. Éppen ezért indítottuk el őket a megyei bajnokságban, így legalább tudnak éles meccseket játszani, és jó előre lépési lehetőség számukra. – tette hozzá.

Az utánpótlás háttérnek is számító agárdi Chernel István Általános Iskolában edző 7 és 13 év közötti diákokat Leinemann Gellért edző irányítja.

Mindig sarkaltos kérdés, hogy a számítógép, telefon mellől hogyan lehet „elrabolni” a gyerekeket? Ezt is meg tudták oldani Kopasz Tiborék, mert az ifjak szeretnek edzésre járni, a heti kétszer kétórás foglalkozásokon csupán a pihenő alatt néha-néha pillantanak bele az eszközökbe, szerencsére a játék mindent felülír ilyenkor!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában