Frissen Fejérből

2022.11.25. 17:30

Felkerült a bokréta sukorói kajak-kenu akadémia tetejére (videó, galéria)

Egy évvel ez alapkőletételi ünnepség után a kivitelező elérte a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia főépület legmagasabb szerkezeti magasságát. A bokréta ünnepséget pénteken tartották.

Németh Krisztián

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Kovács Katalin háromszoros olimpiai, és 31-szeres világbajnokként megannyiszor hallhatta a magyar himnuszt a dobogó tetején, ezúttal a nevét viselő sportkomplexum "tetején" szólt az "Isten áld meg a magyart".

A 20 ezer négyzetméteres főépületben sportuszoda, tanmedence, tornacsarnok, edzőtermek, étterem, főzőkonyha, és konferenciatermek is helyet kapnak. A multifunkciós sportcsarnokban sportdiagnosztikai labor, orvosi szoba, oxigénterápiás helyiség is helyet kap majd. Emellett közel 70 kollégiumi szoba kerül kialakításra a létesítményben, ezek országosan egyedülálló módon magaslati levegőt is képesek szimulálni.

Önálló 7000 négyzetméteres épületszárnyban kapnak helyet az evezős tesztpályák, edzőtermek, öltözők, és hajótárolók. De létrejön egy világszinten is egyedülálló ellenáramoltatott evezős medence.

 

A létesítmény utánpótlás-nevelő bázisként fog működni: tehetségeket menedzsel, és módszertani központként is funkcionál majd.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár elmondta a fiatalok megszólítása modern létesítmények, és XXI. századi infrastruktúra nélkül lehetetlen. Fontos, hogy el kell  őket mozdítani a különböző számítógépes eszközök mellől. 

- Az akadémia másik fontos küldetése, hogy a komoly eredmények eléréséhez szükségünk van arra, hogy a sportoló a lehető legmagasabb szintű felkészítést kapja. Ez itt világszínvonalon valósul majd meg. Az egész magyar kajak-kenu sport mellett más sportágakat is ki fog szolgálni a komplexum.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában