Kosárlabda

2022.10.14. 11:20

Két győzelem után szombaton is nyerni akar az Alba

Szombaton 17 órakor SZTE kosarasai vendégeskednek a Gáz utcában. A papírforma hazai sikert ígér.

Horog László

A két irányító, Pongó Marcell (balra) és Somogyi Ádám is jól teljesített az eddig összecsapásokon

Fotó: Horog László / FMH

Hosszabbításos vereséggel kezdte a bajnokságot a tavalyi idényben bronzérmes, a nyáron tovább erősített Arconic-Alba Fehérvár kosárcsapata. Az ASE elleni nyitómeccsen 21 pontos vezetésről kaptak ki hosszabbításban, 93-84-re, aztán nagyon, 106-39-re megverték az Oroszlányt. A hétközi fordulóban pedig hullámzó meccsen, a végjátékban jó döntéseket hoztak és nyertek Zalában, 76-70-re. A hétvégi vendég szegediek két vereséggel nyitottak,  mindkétszer komoly esélyük volt a győzelemre is, azonban előbb 89-84-es vereséget szenvedtek Zalában, majd hazai pályán kaptak ki a még veretlen Kecskeméttől, 77-69-re.
-Pakson nem volt szerencsénk, az OSE ellen nagyszerűen játszottunk, valamint megérdemeltük a sikert a ZTE ellen is. A hétközi fordulóban fontos es nehéz idegenbeli meccset sikerült megnyernünk, idén erős lesz a ZTE, jobb, mint tavaly. Nehéz ellenük játszani, pláne a hazai pályájukon. Jól kezdtük a derbit, aztán a harmadik negyedben belealudtunk kicsit, betaláltak kintről és átvették a vezetést. Örülök. hogy nem az történt velünk, ami Pakson, ezúttal visszavettük a vezetést, szoros végjátékban behúztuk a meccset. A Szeged ellen sem lesz egyszerű, bár két vereséggel kezdtek, nagyon szoros találkozókat buktak. Gyors kosárlabdát játszanak, az irányítójukra, Desmond Washingtonra különös figyelmet kell majd fordítanunk. Ha őt limitáljuk, jól védekezünk – ahogy az OSE és az ZTE ellen -, komoly esélyünk lesz a sikerre – mondta az eddigi bajnokikon jól teljesítő irányító, Pongó Marcell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában